Hlavní obsah

Tomek v litvínovské brance? I kdyby v ní stál Hašek, chceme postoupit, tvrdí útočník Komety Flek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky čtvrtému místu brněnských hokejistů v základní části nejvyšší soutěže si v pauze užil s rodinou trochu odpočinku, ale teď už je útočník Komety Jakub Flek natěšený na čtvrtfinálovou sérii s Litvínovem, která startuje v neděli. Jednatřicetiletý účastník tří světových šampionátu, který nasbíral v tomto ročníku extraligy 45 kanadských bodů a dosáhl tak na svoje maximum, na velký úspěch v play off zatím čeká.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Verva Litvínov 3:1 Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Co říkáte na to, že vás v boji o postup mezi čtyři nejlepší extraligová mužstva čeká právě Litvínov?

Soupeře si nevybírám. Prostě to tak vyšlo. Věřím, že budeme dobře připraveni a přes Litvínov přejdeme. Na konci základní části extraligy se nám dařilo, a tak v kabině panuje pohoda. A je super, že jsme všichni zdraví.

Jakým bude Litvínov soupeřem?

Koukal jsem na všechny zápasy Litvínova s Plzní v předkole. Jde o ofenzivní a dobře bruslící tým s důsledným napadáním. Hlavně doma jsou Litvínovští díky užším rozměrům jejich kluziště nepříjemní. Prostředí v litvínovské hale je navíc dost specifické. Věřím ale, že i s tím se vyrovnáme.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň vs. HC Verva Litvínov 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Hlavními oporami severočeského celku jsou bratři Ondřej a David Kaše či střelec Koblasa. Souhlasíte?

Určitě patří k nejvýraznějším postavám litvínovského týmu. Stráví na ledě hodně času. Něco si k nim určitě řekneme, avšak zdaleka se nemůžeme soustředit jen na ně. Litvínov má řadu dalších výborných hokejistů.

V brance Litvínova bude zřejmě stát slovenský reprezentant Matej Tomek, který v minulosti v Kometě působil a teď má proti ní vždycky obrovskou motivaci…

My se nedíváme na to, kdo stojí v bráně. I kdyby za Litvínov nastoupil Hašek, budeme chtít vyhrát a postoupit. Matej je určitě výborný gólman, který se chce na nás pokaždé vytáhnout. Ale není pánbůh. Věřím, že na něj najdeme recept.

Může být defenzíva slabinou Litvínova?

Určitě je v útoku silnější než v obraně. Ale neřekl bych, že ho vzadu nějak zvlášť tlačí bota. Rozhodně nás čeká těžké a vyrovnané čtvrtfinále, avšak věřím, že na jeho konci budeme spokojenější my.

Sledoval jste v televizi všechny série předkola?

Když jsem měl čas, tak ano. Kromě zápasů Litvínova s Plzní jsem nejvíc pozornosti věnoval sérii Budějovic s Karlovými Vary. Ve Varech jsem v minulosti působil, a tak jsem klukům na dálku fandil. Bohužel se jim postoupit nepovedlo.

Stihl jste si od hokeje také oddechnout?

I kvůli tomu jsme chtěli skončit po základní části čtvrtí, abychom měli delší pauzu. Veškeré volno, které jsme od trenérů dostali, jsem strávil se svými nejbližšími. Udělali jsme si rodinný výlet a užili si wellness. Bylo to strašně příjemné. Pro nadcházející období je ale už mojí prioritou zase hokej. Během play off, které je spojené i s náročným cestováním, mě rodina teď zase nějaký čas příliš neuvidí. Na vyřazovací boje se ale hodně těším.

I proto, že s Karlovými Vary jste se v play off nikdy moc daleko nedostal?

Jasně. Naším maximem obvykle bývalo předkolo. Proto jsem odešel do Brna, abych se v kariéře posunul.

A kam až byste tedy chtěl s Kometou v letošním play off dojít?

Nerad dělám dopředu velkohubá vyhlášení. Je to sice klišé, ale půjdeme zápas od zápasu. Věřím, že máme natolik kvalitní mužstvo, že můžeme zažít dlouhé play off.

V domácím dvojzápase s Litvínovem berete na úvod čtvrtfinále jen dvě vítězství?

To dopředu takhle nelze říct. Určitě bude ale plné hlediště a naši skvělí fanoušci nás poženou. Věřím, že se jim za to odvděčíme výhrami.

Kdo je podle vás hlavním favoritem na titul?

Kromě nás? (úsměv) Pardubice, Sparta i Třinec, které skončily v základní části před námi, disponují hodně silnými kádry a mají s play off plno zkušeností. Z těchto týmů věřím o něco méně Pardubicím. Ale třeba se pletu.

Reklama