Hlavní obsah

Ton další góly ve Spartě nepřidá. Nejproduktivnější hráč klubové historie v Holešovicích končí

Praha

Zkušený útočník Petr Ton už v příštím extraligovém ročníku dres Sparty neoblékne. Nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč klubové historie nedostal novou smlouvu a v Holešovicích končí. Informovaly o tom oficiální internetové stránky pražské Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Petr Ton (vpravo) končí ve Spartě.

Článek

Čtyřicetiletý Ton působil ve Spartě jedenáct let. Získal s ní dva mistrovské tituly. V loňské sezóně ovládl kanadské bodování základní části Tipsport extraligy. V základní části nastoupil k padesáti zápasům, v nichž nasbíral 67 bodů za 35 gólů a 32 asistencí.

V play off odehrál dvanáct zápasů, v nichž zaznamenal 12 bodů (5+7). V semifinálové sérii se však střelecky neprosadil a Sparta nakonec zůstala před branami finále.

„Měli jsme společnou debatu, kde jsme si vše korektně vysvětlili. Petrovi za všechno, co pro Spartu udělal, děkujeme. Dohodli jsme ale na tom, že již chceme jít při stavbě týmu jinou cestou," uvedl pro oficiální klubový web sportovní manažer Sparty Patrik Martinec. „Rozhodli jsme se tak i vzhledem k nutnosti snížení rozpočtu na hráčský kádr A-týmu," dodal.

Ton: Vždycky vzpomínat na Spartu v tom nejlepším

Podle kouče Josefa Jandače musela tato situace dřív nebo později nastat. „Za tři roky mého působení u týmu měl Petr bodově vynikající sezóny a patřil k hráčům, kteří se starali o produktivitu. Teď tuto roli musejí převzít mladší a stát se novými lídry mužstva," sdělil trenér Sparty.

V uplynulé sezóně nasázel Ton 35 gólů a útočil i na extraligový rekord třineckého forvarda Martina Růžičky ze sezóny 2012/13. Ten jich tehdy vstřelil čtyřicet.

Další góly už ale Ton ve Spartě nepřidá. "Byly to krásné roky a jsem moc rád, že jsem mohl Spartě pomoci ke dvěma titulům. Strávil jsem tady prakticky půl hokejové kariéry a vždycky budu na Spartu vzpomínat v tom nejlepším. Tomuhle klubu jsem za hodně vděčný a věřím, že dokáží vybojovat titul i beze mě," řekl Ton.

Mělo podle vás vedení Sparty nabídnout Petrovi Tonovi i smlouvu pro příští sezónu?
Ano
84,8 %
Ne
15,2 %
Celkem hlasovalo 8258 čtenářů.

Reklama

Související témata: