Hlavní obsah

Ton si brankáře Francouze omrknul při rozbruslení. Pak Litvínov skolil dvěma trefami

Marek BurkertPrávo

Přidal další dva zářezy a v této sezóně už jich má na kontě osmadvacet. Nejproduktivnější hráč extraligy Petr Ton zakončil rok 2013 trefami do litvínovské sítě, a je rozjetý, aby překonal svůj osobní střelecký rekord z ročníku 2009/10, kdy si zapsal 34 branek.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Petr Ton ze Sparty (vlevo) se raduje s Karlem Pilařem z branky.

Článek

„Když to mám tak hezky rozjetý, tak si na to po zápase někdy vzpomenu. První cíl je samozřejmě týmový – vyhrát základní část. Ale mám i individuální cíl, ten mě žene dopředu. Pocitově je to asi moje nejlepší sezóna," usmíval se čtyřicetiletý ostrostřelec.

Na sobotní kladenské trápení sice sparťané úplně nezapomněli, žádné další překvapení na účet lídra tabulky ale nepřipustili. „My si o víkendu vyzkoušeli, že je jedno, jestli hrajete se třináctým týmem, nebo s druhým. Extraliga je vyrovnaná a musíte to stejně odmakat vždycky," tvrdil Ton.

Tentokrát měl proti sobě jednoho ze statisticky nejlepších gólmanů extraligy Pavla Francouze a dva góly ho tak nesmírně těšily. „Sice byl jeden do prázdné branky a jeden padl z přečíslení, ale je to fajn. Litvínov v posledních zápasech moc gólů nedostával," popisoval nejlepší sparťan, který si Francouze omrknul už při rozbruslení. „Koukal jsem na něj, jak reaguje a co by se dalo vymyslet."

Litvínovský brankář nakonec kapituloval pětkrát. „Oni totiž mají čtyři lajny, co jsou schopné dát gól. Samozřejmě o Tonovi jsem věděl, ale těžko už šlo v těch momentech něco udělat," povzdechl si Francouz, kterého tentokrát zastínil domácí gólman Tomáš Pöpperle. „Pepísovi taky musím poděkovat, že za stavu 3:1 zlikvidoval čistou šanci, která vznikla po mojí chybě. To byl zásadní moment," připustil Ton.

Reklama