Hlavní obsah

TOP ZÁKROKY: Extraligoví gólmani čarovali, vyberte ten nejlepší za první čtvrtinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová extraliga má za sebou první čtvrtinu základní části a Sport.cz vám po ní nabízí hitparády nejlepších zákroků gólmanů, nejkrásnějších gólů a rovněž kuriozit. Jako první přicházejí na řadu brankáři, v anketě pod článkem můžete hlasovat, který z pěti zásahů se vám líbil nejvíce.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

TOP 5 zákroků první čtvrtiny extraligové sezonyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

1) Dominik Frodl (HC Energie Karlovy Vary)

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Dominik Frodl.

Speciální zápas prožíval v rámci 11. kola gólman Karlových Varů Dominik Frodl, když čelil Pardubicím, v nichž strávil minulé dvě sezony. Prohře 0:3 sice nezabránil, vytáhl ale několik skvělých zákroků včetně toho proti Robertu Říčkovi zakončujícímu do odkryté branky.

2) Adam Brízgala (Rytíři Kladno)

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Gólman Kladna Adam Brízgala.

Hned ve druhém kole se proti pardubickému Dynam blýskl i brankář Rytířů Adama Brízgala. Útočník David Cienciala už možná svou přesilovkou dělovku viděl v síti, to by se ale nesměla zjevit lapačka kladenského gólmana, která vystavila letícímu kotouči stopku.

3) Dominik Furch (HC Kometa Brno)

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Dominik Furch z Komety Brno.

Kometa se sice v úvodu sezony rozjížděla ztěžka, nebýt ale Dominika Furcha, z Karlových Varů by ve druhém kole odjížděla s větším přídělem než 0:4. Někdejší reprezentační brankář zaujal hlavně proti dorážce bekhendové dorážce Filipa Koffera, kterou pohotově zlikvidoval vyrážečkou.

4) Lukáš Klimeš (HC Vítkovice Ridera)

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Vítkovický Lukáš Klimeš v akci.

V ocelářském derby proti Třinci předvedl ve 4. kole vítkovický Lukáš Klimeš zákrok, při němž rychlým secvaknutím betonů k sobě připravil o gól Daniela Kurovského. I díky tomuto kousku braly Vítkovice alespoň bod za prohru v prodloužení.

5) Šimon Zajíček (HC Verva Litvínov)

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Litvínova Šimon Zajíček.

Do branky se sice litvínovský Šimon Zajíček nedostává tak často jako jednička Tomek, když už ale šanci dostane, nezklame. Tak jako 8. kole v podkrušnohorském derby v Karlových Varech, kdy bleskovým přesunem a nataženou rukou s vyrážečkou vychytal Tomáše Rachůnka.

Který brankář předvedl v první čtvrtině extraligy nejpovedenější zákrok?
Dominik Frodl
14,7 %
Adam Brízgala
36,8 %
Dominik Furch
27,3 %
Lukáš Klimeš
3,2 %
Šimon Zajíček
18 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 805 čtenářů.

Reklama