Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 4:5 PPTrápení Ocelářů ukončil Růžička, Indiáni padli pošesté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Rekonen 1 : 0
28. Hudáček 1 : 1
31. Hudáček 1 : 2
33. Holešinský 2 : 2
36. Růžička 2 : 3
48. Hrabík 3 : 3
54. Schleiss 4 : 3
56. Kaňák 4 : 4
64. Růžička 4 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince zvítězili ve 49. kole extraligy na ledě Plzně 5:4 v prodloužení a v souboji trápících se týmů ukončili čtyřzápasovou sérii porážek. Indiáni naopak prohráli pošesté za sebou. Po bezbrankové první třetině drželi hosté po přestřelce v prostřední části vedení 3:2, jenže domácí dokázali díky trefě kapitána Jana Schleisse v 54. minutě skóre otočit na 4:3. O necelé dvě minuty později však zajistil Ocelářům prodloužení vyrovnáním na 4:4 ještě nedávno plzeňský obránce Lukáš Kaňák.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Třince se radují z branky

Článek

Druhý bod zajistil hostům přesilovkovou trefou Martin Růžička, jenž se stejně jako Libor Hudáček prosadil střelecky dvakrát. Zdatně jim sekundoval čtyřmi asistencemi Andrej Nestrašil.

Záhy po úvodním vhazování převzali iniciativu Oceláři. Romanův průnik zastavil Pavlát a ve čtvrté minutě si domácí gólman se štěstím poradil i se střelou osamoceného Nestrašila z bezprostřední blízkosti. Poté herní tempo výrazně opadlo a až v deváté minutě z přečíslení dvou na jednoho netrefil z levého kruhu ranou bez přípravy odkrytou branku Schleiss.

Indiáni následně promarnili přesilovku a v závěru první třetiny během další početní výhody gólman Mazanec zastavil dorážku nekrytého Mertla. Pouhých pět sekund po zahájení prostřední části už otevřel skóre přesnou ranou z pravého kruhu pod horní tyčku Rekonen a domácí si vynutili nápor. Jenže Mertl selhal v gólové příležitosti a z nenápadné akce ve 28. minutě na druhé straně vyrovnal po nahození Jeřábka od modré čáry dorážející Hudáček.

Hosté těžili z nedisciplinovanosti Indiánů. Nejprve sice Hudáček při přesilovce čtyři na tři ranou z dobré pozice ztroskotal na pozorném Pavlátovi, ale ve 31. minutě se už slovenský útočník při početní výhodě pět na tři nemýlil a po přistrčení Růžičky povedeným zakončením bez přípravy dokonal obrat. O dvě minuty později si však nahození Holešinského srazil Mazanec lapačkou do sítě.

Rychlá odpověď domácích na 2:2 Oceláři otřásla a jen s vypětím všech sil poté odolali tlaku soupeře. Jenže ve 36. minutě zaváhal na útočné modré čáře Holešinský a z akce dvou na jednoho vrátil hostům vedení po přihrávce Daňa přesnou střelou Růžička. Navíc ještě krátce před druhou sirénou mohl třinecký kanonýr znovu udeřit při vyloučení Kremláčka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Filip Suchý z Plzně, Jakub Jeřábek z Třince a brankář Třince Marek Mazanec.

V závěrečné dvacetiminutovce hosté dlouho nepouštěli aktivnější domácí do šancí, až se ve 48. minutě prosadil po individuální akci ranou švihem z levého kruhu na 3:3 Hrabík. Po nevyužité plzeňské přesilovce mohl z brejku dvou na jednoho rychle odpovědět slabě zakončující Marcinko.

Za chvíli Oceláři také promarnili početní výhodu a naopak v 55. minutě uspěl tečí Zámorského střely Schleiss. Půl druhé minuty na to však díky cloně před brankou znovu vyrovnal na 4:4 nahozením od modré čáry explzeňský Kaňák.

Prodloužení rozhodl v 64. minutě při přesilové hře pět na tři Růžička, jenž se po ideální přihrávce Nestrašila prosadil tvrdou střelou z mezikruží. Plzeňští tak čekají na výhru již šest utkání.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 4:5 v prodl. (0:0, 2:3, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Rekonen (Schleiss, Mertl), 33. Holešinský (Houdek), 48. Hrabík (Pour, Suchý), 54. Schleiss (Zámorský, Rekonen) - 28. L. Hudáček (J. Jeřábek, Nestrašil), 31. L. Hudáček (M. Růžička, Nestrašil), 36. M. Růžička (Daňo), 56. L. Kaňák (Nestrašil, J. Jeřábek), 64. M. Růžička (Nestrašil). Rozhodčí: Hejduk, J. Ondráček I - J. Ondráček II, Tůma. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. Diváci: 4529.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Skok, A. Jiříček, Kvasnička, Jaroměřský, Houdek, Kremláček - Rekonen, Mertl, Schleiss - Pour, Suchý, Hrabík - Blomstrand, Holešinský, M. Beránek - Adamec, Honejsek, Bitten. Trenér: Kořínek.
Třinec: Mazanec - Marinčin, Smith, J. Jeřábek, L. Kaňák, Adámek, M. Doudera - M. Růžička, Vrána, Daňo - D. Voženílek, L. Hudáček, Nestrašil - Dravecký, Marcinko, Chmielewski - Hrňa, Miloš Roman, Buček. Trenér: Moták.

Reklama

Související témata: