Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Sparta 3:2Trápení Sparty pokračuje, prohrála sedmý zápas v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Bernad 1 : 0
5. Najman 2 : 0
6. Kaše 2 : 1
13. Thorell 2 : 2
19. Stránský 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty si v utkání 21. extraligového kola připsali sedmou porážku za sebou, když podlehli na ledě Mladé Bolesavi 2:3. Všechny góly padly již v úvodní třetině. Domácí sice promarnili dvoubrankové manko, ale nakonec uspěli potřetí v řadě. Rozhodl gól útočníka Jana Stránského 67 sekund před první přestávkou.

Foto: Vít Černý, ČTK

Pavel Kousal z Mladé Boleslavi se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

V sestavách obou týmu byly k vidění zajímavé jevy – zatímco Mladá Boleslav musela na křídlo čtvrté útočné formace nasadit beka Davida Bernada, Sparta vyslala do prvního extraligového zápasu kariéry v pozici startujícího brankáře Oldřicha Cichoně.

Ten musel hned v první minutě vytáhnout dva dobré zákroky proti šancím Claireauxe. Ve třetí minutě však poprvé inkasoval, když nestačil na střelu v útoku zaskakujícího obránce Bernada. Pro nahrávající Grima se Závorou šlo v obou případech o první extraligový bod v kariéře.

O dvě minuty později přišel druhý gól Mladé Boleslavi, když mezi betony mířil přesně Najman. Záhy se urodilo ale také na druhé straně, když přesnou střelou zápěstím do horního rohu branky otevřel gólový účet hostů David Kaše.

A Pražané se dočkali srovnání stavu ještě v první třetině. Ve 13. minutě vyrovnal na 2:2 další povedenou ranou Thorell. Poprvé do kabin však šli s vedením přeci jenom Boleslavští, když Kousal tečoval Pláňkovu dělovku od modré čáry a puk se ještě odrazil od brusle Stránského.

Druhá třetina nabídla také zajímavou podívanou, i přesto, že gól žádný nepadl. Nejblíže vyrovnání byla Sparta během přesilové hry při Pýchově vyloučení, kdy Růžičku zasypala salvou střel, ale žádný puk za záda strážce domácího brankoviště nedostala.

Sparta se ve třetí části hnala za srovnáním, měla střeleckou převahu, ale výraznější šance nepřicházely. Mladoboleslavští pak těsné vedení ubránili i během hostující hry bez brankáře.

21. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 3:2 (3:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Bernad (Grim, Závora), 5. O. Najman (Ševc), 19. J. Stránský (P. Kousal, Pláněk) - 6. D. Kaše (Chlapík), 13. E. Thorell (Řepík, R. Horák). Rozhodčí:Hradil, Sýkora - Lučan, Kis. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 2661.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Pýcha, Pláněk, Moravec, Lintuniemi, Jánošík, Šidlík - Bicevskis, Fořt, A. Raška - Dufek, Claireaux, Kotala - J. Stránský, O. Najman, P. Kousal - Grim, Závora, Bernad. Trenéři: R. Rulík a Patera.
Sparta: Cichoň - Moravčík, Mikliš, Jurčina, Pavelka, R. Jeřábek, Tomáš Dvořák, Polášek - Řepík, R. Horák, E. Thorell - Chlapík, D. Kaše, Konečný - Z. Doležal, Zikmund, Prymula - T. Jandus, P. Hašek, Šmerha. Trenér: Jandač.

Reklama

Související témata: