Hlavní obsah

Trápící se Kaňák zachránil Plzeň: Byl jsem jako kotva, konečně jsem klukům pomohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho forma i čas na ledě ze začátku ročníku jsou pryč. Plzeňský obránce Lukáš Kaňák byl na jeden zápas dokonce vyřazen ze sestavy, proti Mladé Boleslavi naskakoval jako sedmý bek. Po odstoupení Piskáčka ale dostal víc prostoru a odvděčil se ve 46. minutě nenápadnou gólovou střelou na 2:2. „Já mám jenom nenápadné rány,“ usmál se 25letý bek po třetí trefě v sezoně.

Foto: Michal Beránek/CNC, Profimedia.cz

Plzeňský Lukáš Kaňák na archivním snímku.

Článek

Západočeši nakonec rozhodli duel v prodloužení. Přesilovku si posílili odvoláním gólmana a při hře pět na tři se trefil na 3:2 Holešinský. „Když klapne takový risk, máme ještě větší radost," liboval si Kaňák.

Nebýt jeho gólu, duel do nastaveného času možná ani nedošel. Indiáni sice Boleslav přestříleli 46:36, do šancí se však postupem času dostávali hůř a hůř. „Jsem rád, že jsem klukům pomohl. Poslední dobou mě za sebou táhnou jako kotvu. Nehrál jsem dobře a po zásluze přišel o místo v týmu. Snad si ho vybojuju zpátky," říkal upřímně Kaňák.

Spokojeni se zápasem poměrně byli i Bruslaři, za něž ještě nenaskočila nejnovější akvizice z francouzského Rouenu Ondřej Roman „Odehráli jsme dobré utkání. Mohli jsme rozhodnout v závěru, pak přišel zbytečný faul dvě sekundy před koncem. Ale i tak, v téhle situaci bereme každý bod," hodnotil asistent trenéra Václav Pletka.

Ten přišel k A-týmu po odvolání Ladislava Čiháka. „Tahle šance mě těší. Jako boleslavský rodák chci, abychom se vyškrábali co nejvýš. Kluci se zvedli. Makají a plní pokyny," pochvaloval si Pletka, jenž předtím trénoval boleslavské juniory.

Vyplácejí se také nové akvizice. David Dvořáček se prosadil po příchodu ze Sparty už podruhé. „Každý gól mi zvedá sebevědomí. Cítím se tu dobře, je tu skvělá parta," ocenil. V Plzni se trefil z dorážky po střele Závory, která skončila na tyčce, a srovnal už 46 sekund po úvodní trefě domácích.

Třicetiletý útočník sice stejně jako u Pražanů nastupuje ve čtvrté lajně, zahraje si však v průměru o minutku až dvě víc. „Jsem rád, že dostávám hodně prostoru. Chvilku dokonce i na přesilovce," těšilo ho. Za týden ho čeká hodně speciální duel právě na ledě Sparty, kde poslední čtyři roky působil. „Zatím na to nemyslím. Ale bude to určitě hodně specifické utkání," připustil Dvořáček.

Reklama