Hlavní obsah

Trenér Bruk dál povede hokejisty Karlových Varů, upsal se na dva roky

Hlavní trenér David Bruk bude i nadále působit u hokejistů Karlových Varů, s kterými podepsal novou dvouletou smlouvu. Klub to oznámil na svém webu. Čtyřiapadesátiletý Bruk si v tomto ročníku odbyl v nejvyšší soutěži premiéru a dovedl Energii k devátému místu. Jeho tým vypadl v předkole play off po porážce 1:3 na zápasy s Olomoucí

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Trenér Karlových Varů David Bruk.

Článek

"Jsme rádi, že jsme našli dohodu. Trenér a celý realizační tým mohou s mužstvem koncepčně dále pracovat, pokračovat na jeho vhodném doplnění a prosadit se se svou herní filozofií. Očekávání od příští sezony však jsou pochopitelně výrazně vyšší," řekl jeden z majitelů klubu Daniel Tobolka.

Bruk nahradil na střídačce Karlových Varů po minulé sezoně Martina Pešouta, který po pěti letech v Energii, kde působil i v roli sportovního manažera, zamířil do Komety Brno. Bývalý útočník Plzně, Sparty, Zlína či Českých Budějovic se přesunul na západ Čech po dvou letech v prvoligových Litoměřicích, kde pracoval na projektu Akademie U20 - Dukla a byl i asistentem kouče Karla Mlejnka u reprezentační dvacítky.

Bruk s asistenty Václavem Skuhravým a Vojtěchem Šikem, který v říjnu nahradil Jakuba Grofa, dovedl tým v základní části na 9. pozici díky zisku 68 bodů z 52 zápasů. V předkole vypadla Energie potřetí za sebou, ale v konečném pořadí si oproti minulé sezoně polepšila o tři místa.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice