Hlavní obsah

Rozhodl třetí zápas série, litoval kouč Varů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Karlových Varů se nedokázali přes Olomouc probojovat do čtvrtfinále play-off extraligy. Čtvrtý duel na Hané prohráli v úterý 0:3 a tím i celou sérii 1:3 na zápasy. Na kýžený postup čekají už 14 let. Naposledy se jim to podařilo v roce 2009, kdy získali titul.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Karlových Varů David Bruk na střídačce v Olomouci.

Článek

„Je nám líto, že končíme. Nedali jsme ale dnes gól a to bylo zásadní. Neprohráli jsme si to však tady, nýbrž ve třetím zápase u nás, v němž jsme vedli po dvou třetinách 2:0 a Olomouc to ve třetím dějství otočila. A měla skvělého, produktivního Orsavu," tvrdil po utkání nešťastný karlovarský trenér David Bruk.

On i jeho svěřenci prožívali obrovské zklamání. „Celou sezónu makáme, dřeme, přes léto také a teď po čtyřech utkáních končíme...," prohlásil smutně útočník Energie Matěj Stříteský. Zároveň odmítl, že by jeho tým doplatil ve čtvrtém zápase v Olomouci na nedisciplinovanost v podobě vyloučení Ondřeje Dlapy za nevybíravý faul na Silvestera Kuska, za který vyfasoval pět minut plus trest do konce zápasu. Olomoucký Knotek pak v přesilovce zvýšil na 3:0 a prakticky tak vzal karlovarským šanci na zvrat.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost hráčů Olomouce z gólu.

„Myslím, že to už nic neřešilo. Ve třetí třetině jsme snad neměli střelu na bránu. Chybělo devět minut do konce a za stavu 2:0 to už bylo buď, anebo. I ve čtyřech jsme se snažili tlačit před bránu, bez gólu se však vyhrát nedá," mínil Stříteský.

I on označil za klíčové nezvládnutí druhého domácího zápasu. „Kdybychom ho vyhráli my, jeli bychom do Olomouce s náskokem a dýchalo by se nám lépe. Všichni vědí, jak se tam hraje těžko. Ženou je i fanoušci, a to je znát," podotkl.

Roli podle něj hrály i větší zkušenosti Kohoutů. „Už několik let prochází přes předkolo, pokud nejsou přímo v play-off.," prohlásil.

Se sezóny má ale dobrý pocit. „Vyřazení sice mrzí, ale kdyby nám někdo před začátkem extraligy řekl, že budeme hrát předkolo play-off, určitě bychom to brali," zdůraznil Stříteský.

Bruk se do hodnocení pouštět nechtěl. „Teď jsem velmi unavený, trochu zklamaný. Je možné, že za pár dnů, až si odpočinu, tak budu sezónu hodnotit vesměs pozitivně. Teď však nejsem schopen se k tomu vyjadřovat," konstatoval.

Reklama