Hlavní obsah

Trenér Trličík naordinoval Vítkovicím jednoduchost a snažil se z hráčů sundat deku

Martin KézrSport.czPrávo

Na extraligovou výhru v základní hrací době čekali hokejisté Vítkovic od 18. října, přišla až vyhazovu Jakuba Petra ze střídačky. Pod vedením dočasných trenérů Mojmíra Trličíka a Rostislava Klesly dokázali hosté v neděli zvítězit 2:0 na ledě Mountfieldu a zastavit tak sérii šesti porážek.

Foto: Profimedia.cz

Mojmír Trličík mohl být s výkonem svého týmu spokojen

Článek

„Chtěli jsme, aby hráči předvedli maximální jednoduchost, vsadili na trpělivost a obětavost v obraně, a to vyšlo. Navíc dílo bylo podtrženo perfektním výkonem brankáře," říkal Trličík, který byl asistentem u reprezentace při bronzu na ZOH 2006. Na extraligovou scénu se vrátil po téměř sedmi letech a dosáhl toho, že Vítkovice po čtrnácti zápasech opět naplno bodovaly.

Za hrdiny byli gólman Miroslav Svoboda, jenž čisté konto ozdobil 37 úspěšnými zásahy, a také někdejší hradecký útočník Rostislav Dej, který dal vítězný gól a na druhý přihrál. „Důležité byly i proslovy v kabině, protože bylo zjevné, že na hráčích už ležela deka. Snažili jsme se jim vetknout vůli po úspěchu i víru v něj, aby šli štěstí naproti," vysvětloval 55letý Trličík, jenž jako šéf vítkovické hokejové akademie byl jako první po ruce, když Petr musel po téměř čtyřech letech opustit střídačku ostravského klubu.

Vaz dosavadnímu kouči definitivně zlomil debakl 1:9 v Karlových Varech, odvolán s ním byl i asistent trenéra Pavel Trnka. „Hráči za ostudný výkon obdrželi trest v podobě interní klubové pokuty, zároveň jsem okamžitě rozhodl o změně na trenérském postu. Byl jsem rozhořčený a naprosto zklamaný, takhle už to dál nešlo," vysvětluje šéf klubu Aleš Pavlík.

Trličík byl jasnou volbou

Jelikož se mužstvo nevracelo z Varů domů a během víkendu rovnou přejelo do Hradce Králové, musel Pavlík dočasné trenéry najít někde v klubu. Trličík byl pro něj jasnou volbou a Klesla se ve Vítkovicích stará o rozvoj mládeže. „Oba se přesouvali do dějiště nedělního zápasu po vlastní ose a pomohli hráčům, aby si uvědomili vážnost situace," uvažuje Pavlík.

Po výprasku ve Varech prohlásil, že si představuje úplně jiné pojetí boje o extraligové bytí. „Každý musí dát pro záchranu maximální úsilí a celý tým musí předvést, že si zaslouží důvěru i všech vítkovických fandů, jejichž podporu potřebujeme nejvíc," uvědomuje si. Vítkovice úspěchem na hradeckém ledě odvrátily pád na úplné dno tabulky, přesto zůstávají předposlední s náskokem jen tří bodů na Pardubice, které ale odehrály o zápas méně.

„Trenérskou otázku momentálně intenzivně řešíme, do úterního rána chci mít jasno," říká Pavlík. Variantou je setrvání Trličíka, jako vážnější adepti se ale jeví někdejší vítkovičtí hráči Miloš Holaň či Miroslav Fryčer, oslovený může být také Alois Hadamczik. „Samozřejmě mohou nastat během reprezentační pauzy i řezy v hráčském kádru," naznačuje Pavlík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice