Hlavní obsah

Trestuhodné, nedalo se na to dívat, soptili sparťané po utkání s Třincem

PRAHA

Výhra 5:4 po samostatných nájezdech. Dva body do extraligové tabulky. Zdálo by se, že v kabině Sparty musí panovat spokojenost. S tím ale za Pražany nechoďte, se zlou byste se potázali. Výborného tým v pátek proti Třinci prohospodařil tříbrankový náskok, který ještě sedm minut před koncem třetí dvacetiminutovky držel, což hráče i samotné vedení klubu pořádně rozlítilo. „To bylo trestuhodné,“ soptil na pozápasové tiskové konferenci sparťanský asistent trenéra Marián Jelínek.

Článek

Když Michal Broš v 49. minutě zvyšoval už na 4:1, vše nasvědčovalo tomu, že přítomní diváci zažijí exhibiční závěr utkání. Tak tomu také bylo. Ale scénář, který se na ledové ploše odehrával, nemohl nikdo očekávat. Oceláři se vzepjali k mohutnému tlaku a pětatřicet vteřin před třetí sirénou srovnali na 4:4. A nemuselo zůstat jen u toho. V samém závěru vyrobil Kratěna minelu, kterou ale Peterek nepotrestal. „Mohl jsem pokazit celé utkání. Mohu jen Pöpperlemu poděkovat, že to chytil a udržel nás v utkání,“ oddechl si Kratěna.

I přesto ale hodnocení sparťanského výkonu ze závěrečných minut nemohlo znít pozitivně. A ani neznělo. „Jsme zklamaní. Za tohle vítězství se děkovat nedá, naopak bychom se spíš měli omluvit divákům,“ kroutil hlavou Jelínek a hned pokračoval. Na kritičnosti ale neubral. „Mnozí už jsme se viděli se třemi body v tabulce. Při vší úctě k soupeři jsme mu v podobě jednoho bodu naděli předčasného Ježíška.“

Hra Sparty podle něj nenabrala sestupnou tendenci až ve třetí třetině, nýbrž mnohem dříve. „Už ve druhé třetině se na to nedalo dívat. Hokej vůbec nedosahoval extraligové úrovně,“ nebral si Jelínek servítky. S jeho slovy souhlasil i Ondřej Kratěna. „Jediná a největší chyba je v nás, v našem přístupu. Přestali jsme hrát, báli jsme se puku. Bylo to moc špatný,“ přiznal na rovinu.

„Jsem jen rád, že lidi při nás zůstali, nepískali na nás a pomohli nám při závěru,“ pochválil na dálku sparťanské fanoušky, kteří měli se hrou mužstva po celou dobu trpělivost. Při trestných stříleních je pak potěšil i sám Kratěna, který svůj nájezd po bekhendové kličce chladnokrevně zakončil střelou mezi Vojtkovy betony a ke dvěma dosaženým asistencím si připsal i vítěznou trefu. „Už na střídačce jsem se rozhodl pro toto zakončení a jsem rád, že jsem to na poslední chvíli nezměnil. Velkou radost z toho ale nemám, ten zápas jsme absolutně nezvládli,“ dodal smutným hlasem.

Reklama

Související témata: