Hlavní obsah

Tři góly ve dvou zápasech. Věřím, že se zvedáme jako tým, říká litvínovský útočník Jánský

Litvínov

Staronovou tváří v litvínovském dresu je hokejový útočník Petr Jánský. Do týmu se v létě vrátil po ročním působení v prvoligovém Kladně. A momentálně dává o sobě vědět i v extralize. V posledních dvou zápasech vstřelil tři góly a podílel se tak na pětibodovém zisku Litvínova z duelů v Hradci Králové a se Spartou. „Konečně se nám střelecky daří,“ kvitoval Jánský aktuální zlepšení severočeského mužstva.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují z gólu proti Spartě. Vlevo autor Peter Jánský a vpravo jeho spoluhráč František Lukeš.

Článek

Loni jste za Kladno zaznamenal třiadvacet branek v první lize. Jak na tamní angažmá vzpomínáte?

Bohužel jsme nepřešli v semifinále play off přes Jihlavu, která pak postoupila do extraligy. Přesto jsem nebyl na Kladně zklamaný, líbilo se mi tam - skvělá parta, super trenéři.

Společně s vámi v kladenském týmu působili útočníci Ton, Burger, Tenkrát a další hráči zvučných jmen...

S bývalými spoluhráči z Kladna v kontaktu nejsem. Nezůstal tam nikdo z nás, když v Kladně během léta sestavili jiný tým.

V čem vidíte největší rozdíl mezi extraligou a první ligou?

Když se v extralize udělá chyba, je to strašně znát. Pokud si hráči nedrží svoje pozice a místa na ledě, soupeř je potrestá. V první lize mají jen některé týmy dobrý systém. V řadě mužstev jsou mladí a lítaví kluci.

A jak byste charakterizoval aktuální situaci v extralize?

Každý může porazit každého. Viděli jsme to při našem zápase proti Spartě. Litvínov je poslední v tabulce, přesto jsme urvali tři body proti celku, který není taky v pohodě.

Ve Spartě jste strávil určitou část kariéry, naposledy jste za ni hrál před čtyřmi lety. Nyní jste jí dal gól. Bral jste utkání obzvlášť prestižně?

Už je to déle, co jsem tam byl. A že bych se chtěl pomstít, to určitě ne.

Čím si vysvětlujete litvínovské zlepšení z poslední doby?

Konečně jsme už několikrát dali více než dva góly za zápas. I na tréninku máme větší chuť. Všichni cítíme, že se můžeme posunout výš ze dna tabulky. Každý si hlídá svoje úkoly na ledě. Hra je rychlejší, tlačíme se dopředu. Cíl je jasný - nijak se s tím nepárat, stát před brankou, clonit a střílet.

Reklama

Související témata: