Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 3:5Stav série 0:4Tříbrankový náskok Dynamu nestačil, Boleslav je mezi posledními čtyřmi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Poulíček 1 : 0
8. Tybor 2 : 0
21. Tybor 3 : 0
22. Jaaskelainen 3 : 1
47. Kousal 3 : 2
48. Šidlík 3 : 3
51. Kotala 3 : 4
60. Stránský 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi podruhé v klubové historii slaví postup do semifinále extraligy. Ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play off sice prohrávali v Pardubicích už 0:3, ale po vítězství 5:3 ovládli sérii 4:0 na zápasy. Bruslařský klub zopakoval úspěch z roku 2016.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Patrik Poulíček z Pardubic a David Cienciala z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Dynamo vedlo ve 21. minutě díky gólům Patrika Poulíčka, Radislava Tybora a Anthonyho Camary už 3:0. Za hosty ale rychle snížil Joona Jääskeläinen a ve třetí třetině otočili výsledek Pavel Kousal, obránce Petr Šidlík a Jakub Kotala. Ten pátou brankou v letošním play off rozhodl o vítězi v přesilové hře v čase 50:58. Výsledek pak ještě zpečetil 11 sekund před koncem při power play do prázdné branky Jan Stránský.

Hosté v úvodu nevyužili dvě přesilové hry. Přesně po dvou minutách šel pykat obránce Hrádek, který faulem zmařil šanci Ciencialy. Další oslabení způsobilo Dynamu Camarovo podražení v útočném pásmu, ale domácí se ubránili a v 7. minutě sami udeřili. Blümel našel před brankou Poulíčka, který překonal Růžičku.

Pardubice, které nastoupily bez obránce Ďalogy, navíc hned za 45 sekund zvýšily náskok. Tybor se z levé strany natlačil před mladoboleslavského gólmana a bekhendovým zakončením ho překonal mezi betony. Odpovědět se snažil Šidlík, ale Klouček byl na místě. Další možnost Dynama měl při Kotalově trestu Zohorna.

Jääskeläinen zahájil obrat

Po 47 sekundách druhé části našel zpoza branky Kosticyn volného Camaru, který čtvrtým gólem v play off zvýšil už na 3:0. Za 53 vteřin ale skórovali i hosté, Kloučka překonal přes clonu střelou od modré čáry Jääskeläinen.

Středočechy podržel Růžička při šanci Kusého a potom i při vyloučení Stránského zlikvidoval Paulovičovu možnost. Mladá Boleslav se neprosadila při Mikušově vyloučení a domácí nezužitkovali početní výhodu při Najmanově trestu. Kotala nepřekvapil Klouček zpoza branky a před druhou pauzou mohl zvýšit Kosticyn.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička, Andrej Kostitsyn z Pardubic a David Bernad z Mladé Boleslavi.

Ve 47. minutě se prokličkoval Pavel Kousal do úniku a blafákem do forhendu si vychutnal i Kloučka. Za 78 sekund přes clonu před pardubickým gólmanem zamířil obránce Šidlík z pravého kruhu přesně k protější tyči a náskok Dynama se rozplynul.

Hosté byli při chuti a Klouček musel krýt pokus Pavla Kousala. Na druhé straně měl odkrytou branku Kosticyn, ale po Kolářově přihrávce neuspěl. V 51. minutě při Camarově vyloučení dokonal obrat tečí Ševcovy střely Kotala. Sudí si ještě potvrdili situaci u videa. Kotala skóroval popáté z posledních tří utkání.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička.

Dynamu se odpovědět nepodařilo. Před odkrytou brankou nedosáhl na puk Poulíček, neuspěl ani Robert Kousal a Mladá Boleslav se ubránila i při Jääskeläinenově vyloučení. Pojistku naopak zařídil po Strnadově přihrávce do prázdné branky Stránský.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 3:5 (2:0, 1:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 7. Poulíček (Blümel), 8. Tybor (R. Kousal), 21. Camara (A. Kosticyn, J. Mikuš) - 22. Jääskeläinen (Bernad, Cienciala), 47. P. Kousal, 48. Šidlík (D. Šťastný), 51. Kotala (Ševc, D. Šťastný), 60. J. Stránský (J. Strnad). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Bez diváků. Konečný stav série: 0:4.
Pardubice: M. Klouček - Nakládal, Vála, Bučko, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář - Tybor, O. Roman, R. Kousal - Camara, T. Zohorna, A. Kosticyn - Blümel, Poulíček, Kusý - O. Rohlík, Paulovič, L. Horký. Trenér: R. Král.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Šidlík, Ševc, Pláněk, D. Moravec, Fillman, Bernad, Dlapa - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Reklama

Související témata: