Hlavní obsah

Velké obraty rozhodly. V semifinále extraligy jsou Boleslav i Liberec

Praha
Aktualizováno

Je rozhodnuto. Tipsport extraliga zná první dva semifinalisty. Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli čtvrtý zápas čtvrtfinálové série na ledě Pardubic 5:3, celou sérii pak 4:0 na utkání a slaví postup mezi poslední čtyři týmy. Stejně se vedlo Liberci, jenž si poradil na hřišti Hradce Králové 3:1, vyhrál tak i čtvrtý zápas série a je v semifinále.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radost hráčů BK Mladá Boleslav.

Článek
Fotogalerie

Pardubičtí měli v zápase o vše výborný vstup do utkání, když po brankách Poulíčka a Tybora vedli po osmi minutách hry už 2:0. Vedení Perníkářů zvýšil na začátku prostřední části Camara. Boleslav však reagovala už o 53 sekund později, kdy Kloučka poprvé překonal Jaaskelainen.

Třetí třetina však přinesla pro Dynamo očistec. Kousal a Šidlík nejdříve vyrovnali na 3:3, v 51. minutě pak skóre v přesilové hře Boleslavi otočil Kotala. Definitivní ortel nad domácími udělal při power play Stránský, který tak rozhodl o výhře Mladé Boleslavi 5:3 a postupu do semifinále.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička, Andrej Kostitsyn z Pardubic a David Bernad z Mladé Boleslavi.

Liberec rozhodl během 21 sekund

Zápas o naději začali hokejisté Hradce Králové lépe, když je v 11. minutě poslal do vedení Koukal, který překonal libereckého Kváču. To bylo, co se branek týká, na dlouhou dobu všechno. Další góly začaly padat až v poslední desetiminutovce. Nejdříve Gríger vyrovnal a o pouhých 21 sekund později otočil skóre ve prospěch Bílých Tygrů Jelínek.

Zaskočený Mountfield se již na odpověď nezmohl, v závěrečné power play ještě jednou inkasoval z Bulířovy hole a prohrál 1:3, celou sérii 0:4 na utkání a končí letošní sezonu ve čtvrtfinále.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Radovan Pavlík z Liberce a brankář Hradce Králové Marek Mazanec.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy, 4. zápasy:
Pardubice - Mladá Boleslav 3:5
Branky: 7. Poulíček, 8. Tybor, 21. Camara - 22. Jaaskelainen, 47. Kousal, 48. Šidlík, 51. Kotala, 60. Stránský
Stav série: 0:4
Hradec Králové - Liberec 1:3
Branky: 11. Koukal - 11. Gríger, 51. Jelínek, 60. Bulíř
Stav série: 0:4

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice