Hlavní obsah

Třinec hlásí posilu. Vrací se útočník s deseti sezonami v NHL

Hokejový mistr oznámil zvučnou posilu. Třinci se upsal slovenský útočník Richard Pánik. K Ocelářům se vrací po 14 letech. Dvaatřicetiletý reprezentant působil v třineckém klubu v letech 2006 až 2009, od mládeže se dostal do A-týmu a v extralize odehrál 25 zápasů.

Foto: Profimedia.cz

Richard Pánik v dresu slovenské reprezentace. Útočník se vrací do Třince.

Článek

Poté strávil mimo jiné deset sezon v NHL. Naposledy hrál v Lausanne. Třinecký klub jeho příchod oznámil na webu.

"Richard Pánik je špičkový hokejista, o jeho návrat do Třince jsme usilovali dlouhodobě. Jsem moc rád, že to teď klaplo a znovu bude bojovat za Oceláře," přivítal posilu sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek. Spolupráce je dohodnutá zatím na jednu sezonu.

Pánik strávil v zámořských soutěžích 13 let, z toho deset v NHL. Odehrál v ní 521 utkání s bilancí 88 branek a 107 asistencí, prošel Tampou Bay, Torontem, Chicagem, Arizonou, Washingtonem, Detroitem a New York Islanders.

Se Slovenskem si zahrál na pěti mistrovstvích světa a olympijských hrách v Soči. "Získáváme velkou ofenzivní posilu s obrovskými mezinárodními zkušenostmi. Je to hokejista ostřílený z mnoha těžkých bitev, zdobí jej skvělé hokejové myšlení a kreativita, má širokou škálu zakončení," řekl trenér Zdeněk Moták.

Do staronového působiště se těší i Pánik. "Mám na Třinec skvělé vzpomínky, vracím se do míst, které dobře znám. Těším se do nové Werk areny a na kluky, některé moc dobře znám z reprezentace. Rád bych přispěl k dalším úspěchům týmu," řekl rodák z Martina.

Reklama

Související témata: