Hlavní obsah

Třinec přišel o posilu. Slovenský bek podepsal smlouvu s Arizonou

Slovenský hokejový obránce Patrik Koch podepsal roční smlouvu s týmem NHL Arizona Coyotes a opouští tak českou extraligu. Šestadvacetiletý reprezentant hrál uplynulé tři sezony za Vítkovice, v příštím ročníku se měl stát posilou mistrovského Třince. Nyní ale míří za Atlantik.

Foto: David Taneček, ČTK

Slovenský hokejový obránce Patrik Koch během utkání mistrovství světa.

Článek

"O zájmu ze zámoří jsme věděli a čekali jsme, jak jednání dopadnou. Patrik Koch se nakonec rozhodl přijmout nabídku Arizony. Pro Patrika se jedná o odměnu za odvedenou poctivou práci. Přejeme mu v kariéře hodně štěstí," uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek na klubovém webu.

Třinec podle jeho slov nebude aktuálně hledat náhradu za účastníka letošního mistrovství světa. "Pro nás je to trochu mrzuté, protože přicházíme o kvalitní posilu, ale věříme, že v budoucnu se v dresu Ocelářů objeví," dodal Peterek.

Koch, který v Česku hrál i za Brno nebo prvoligovou Třebíč, v poslední sezoně odehrál za Vítkovice 46 zápasů a připsal si tři branky a devět nahrávek. V play off pomohl dvěma góly a stejným počtem asistencí ve 13 utkáních týmu k postupu do semifinále.

"Jsme rádi, že jsme Patrika získali. Jedná se o defenzivního obránce, který dobře hraje s pukem a několik sezon je součástí slovenské reprezentace. Těšíme se, že ho uvidíme v tréninkovém kempu," řekl generální manažer Coyotes Bill Armstrong.

Podle webu capfriendly.com Koch podepsal roční dvoucestnou smlouvu na 950.000 dolarů.

Reklama

Související témata: