Hlavní obsah

Třinec mění s Pardubicemi. Odchází Slovák Pánik, vrací se Cienciala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Konec hlavního trenéra Václava Varadi a jeho asistenta Aleše Krátošky nejsou jediným změnami v Pardubicích. Kádr aktuálně druhého týmu hokejové extraligy opustil David Cienciala, který míří do Třince. Opačným směrem putuje slovenský útočník Richard Pánik.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Pardubice 1:4 (59. Cienciala)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Kluby trejd ještě nepotvrdily, v zápasech 37. kola oba zmiňovaní útočníci už ale nenastoupili a ve Slezsku se o návratu 28letého třineckého rodáka hovoří jako o hotové věci.

Oba hokejisté měli ve svých klubech smlouvu do konce této sezony s následnou opcí. Cienciala ale v Pardubicích zůstávat nechtěl a podle zdroje blízkého třineckému klubu už byl s Oceláři dohodnutý na novém kontraktu od začátku ročníku 2024/2025.

Do Třince se měl po pěti letech vrátit po sezoně, jeho příchod se ale výměnou urychlil. Útočník, jenž hrál v Třinci naposledy v roce 2019, posbíral za Pardubice v aktuálním ročníku 22 bodů (8+14).

Góly Davida Ciencialy v sezoně 2023/241/8

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Úplně překvapivý není ani odchod slovenského útočníka s bohatou minulostí v NHL Pánika. Proslýchá se, že do kabiny úřadujícího mistra nezapadl, a dokonce měl mít i rozbroje s ikonou Ocelářů Martinem Růžičkou. Do Třince Pánik přišel před touto sezonou ze švýcarského Lausanne, v sezoně posbíral 24 bodů (14+10).

V nejbližších hodinách by do Třince měl přicestovat také 28letý Kanaďan Adam Helewka, jenž v této sezoně působil ve finské Lappeenrantě. Důrazný, 188 centimetrů vysoký a 93 kilogramů vážící útočník by měl být platný především před brankou. Helewka v této sezoně ve finské nejvyšší soutěži odehrál 34 utkání, vstřelil 7 gólů a na 9 nahrál.

Reklama