Hlavní obsah

Varaďa promluvil: S neprofesionalitou na mě nechoďte, hráče ani kolegy neurážím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výsledky v Pardubicích měl, přesto se s nimi musel rozloučit. Podle Dynama trenér Václav Varaďa neplnil požadavky, které od něj klub očekával. Sám kouč s tím ale nesouhlasí. „Respektuji právo majitele vybrat si trenéra, nemohu ale souhlasit se zdůvodněním konce mého angažmá,“ uvedl 47letý Varaďa na svém blogu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Poslední zápas Václava Varadi na pardubické střídačceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Majitel Pardubic Petr Dědek ve čtvrtek uvedl, že Varaďa neplnil požadavky, které od něj očekával, a že „opakovaně porušoval podmínky smlouvy s Dynamem“. Dědek dodal, že se kouč, se kterým podepsal pětiletou smlouvu, zavázal mimo jiné vést klub ke sjednocení herního systému, přitom ale došlo k jediné schůzce s trenéry rezervního týmu. Varaďa prý také nespolupracoval s realizačním týmem či skautem a měl bezdůvodně urážet hráče.

„Dávám hokeji všechno, a to samé vyžaduji od hráčů a všech členů realizačního týmu. Nejsem ale v žádném případě solitér. Už od svých hráčských let vím, co je profesionální přístup. Neumím si představit, že bych někdy něco vypustil nebo do toho nedal vše. S neprofesionalitou a nedbalostí na mne opravdu nechoďte,“ uvedl Varaďa ke konci v Pardubicích.

„Hokej je tvrdá hra, ale každý, kdo mě zná, ví, že nikdy hráče, kolegy ani soupeře neurážím, že se vždy chovám korektně a férově. Slušnost a fair play jsou základními pilíři mé cesty. A tak tomu bude i nadále, ať mě už zavede kamkoli,“ dodal Varaďa.

Z Pardubic přesto podle svých slov odchází s pocitem dobře odvedené práce. Byť i pro něj samotného byl konec v Dynamu překvapením. „Hráči ukázali, že cesta, po které jsme se společně vydali a které já vždy věřím, vede k atraktivnímu hokeji, naplnění cílů a úspěchům. Svojí cestě věřím a chci ovlivňovat sportovní směřování týmu a vývoj hráčů,“ napsal Varaďa.

Dynamo dovedl do finále Spenglerova poháru, v Lize mistrů pak do čtvrtfinále. V extralize je klub na druhém místě s jednobodovým mankem na první Spartu, ale dvěma zápasy k dobru.

Reklama