Hlavní obsah

Třinec sestřelil Kometu v přesilovkách. Moc nám teď nešly, tak jsme to zjednodušili, řekl Marcinko

Vánoce jsou svátky splněných přání a dárků a hokejisté Třince si jich pro své fanoušky na Štěpána připravili více než dost. Kometu smázli vysoko 7:2 a přidali čtvrté vítězství v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z šestého gólu. Vlevo je autor gólu Tomáš Marcinko.

Článek

Brňanům nepomohla ani výměna gólmanů po první třetině, totálně totiž selhali v oslabeních, v nichž dostali čtyři góly. „Nehráli jsme disciplinovaně, v tom byl náš problém," soukal ze sebe obránce Tomáš Kundrátek, který v den svých třiatřicátých narozenin poprvé v kariéře odehrál zápas proti Třinci. „Moc jsem se sem těšil, něco jsem v Třinci odehrál. Byl to pro mě těžký zápas," řekl Kundrátek, jenž asistencí na druhý gól jen mírnil debakl.

„Před zápasem jsme hráče na třinecké přesilovky upozorňovali. Bohužel jsme ale v této herní situaci inkasovali v první třetině dva góly, což určilo ráz zápasu. Pak už jsme to tlačili do kopce. Třinec byl jednoznačně lepší," hledal příčiny porážky trenér Brna Patrik Martinec.

Třineckou jízdu odstartoval v 8. minutě gólem do posunuté branky Miloš Roman, třemi body se na sedmi brankách podíleli Tomáš Marcinko a Andrej Nestrašil. „V minulých zápasech nám to v přesilovce vůbec nešlo, proto jsme se snažili hrát co nejjednodušeji a okamžitě atakovat bránu. Vyplatilo se to," řekl Marcinko, který si poprvé v sezoně užil tříbodový večer.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Marek Mazanec z Třince sleduje puk.

Na Štěpána proti Kometě Brno nejprve přihrál Danielu Voženílkovi na čtvrtý gól, Marku Daňovi na pátou branku a šestou sám v přesilovce vstřelil. Třinec využil v utkání 31. kola početní výhodu hned čtyřikrát a smázl Brno vysoko 7:2. „Všichni jsme měli volno, ale jsme profíci a snažili jsme se být nachystaní co nejlépe, nepřejídat se a zůstat v nějaké kondici," usmíval se 34letý Marcinko.

Třinec je s třiceti procenty využitých přesilovek jasně v extralize nejlepší a proti Brnu to čtyřmi góly znovu potvrdil. „Osobně tohle moc nesleduji, ale velmi dobře jsme věděli, že přesilovka je velká zbraň Brna. Nám teď naopak moc nešly, o to více jsem se snažili být preciznější a přetavit je do gólů na sto procent," líčil slovenský útočník.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Brna Dominik Furch a Patrik Hrehorčák z Třince.

Za necelé tři týdny se Třinec s Brnem utká znovu. Dohrávka 18. kola bude 11. ledna v Bratislavě na fotbalovém stadionu Tehelné pole součástí oslav sta let hokejového klubu Slovan Bratislava. „Pro všechny to bude speciální a jsem si jistý, že se přijde podívat spousta lidí. Bratislava je z Brna hodinka cesty, takže čekám peklo v dobrém smyslu slova. Už se všichni těšíme na to, jak si to užijeme a doufám, že to dopadne podobně dobře jako dnes," usmál se Marcinko.

Reklama