Hlavní obsah

Třinec vstal na Spartě z mrtvých, Peterek chtěl přesto víc

PRAHA

Ještě sedm minut před vypršením základní hrací doby prohrával Třinec na Spartě o tři branky a na jeho bodový zisk by si v tu chvíli vsadil leda blázen. Stavjaňův tým ale nehodil ručník do ringu a velkolepým závěrem dotáhl duel až do samostatných nájezdů. „Je super, že jsme tu uhráli alespoň bod. Kdyby nám to někdo řekl za stavu 1:4...,“ říkal v rozhovoru pro Sport.cz gólman Ocelářů Martin Vojtek.

Článek

Jestliže třinecký brankář si po zisku bodu liboval, u kapitána Jana Peterka převládaly úplně odlišné pocity. „Je pravda, že ještě sedm minut před koncem bychom byli za bod rádi. U mě osobně ale nyní určitě převládá zklamání,“ reagoval Peterek na dotaz Sport.cz. Proč? Běží poslední vteřiny třetí části, když sparťan Kratěna vyrobí ve vlastním obranném pásmu obří hrubku a kotouče se zmocňuje právě Peterek. Nikým neatakován postupuje vstříc brankáři Pöpperlemu, ten ale jeho zakončení vystihuje. Dokonalého obratu se tak Oceláři nedočkají.

„Tak zkušený hráč jako já by to měl umět zakončit. Nemrzí mě to trochu. Mrzí mě to hodně! Byl by to krásný moment, kterých se nenaskytne příliš často,“ sypal si Peterek popel na hlavu. Podle něj navíc Oceláři byli Spartě více než vyrovnaným soupeřem, po většinu utkání prý byli dokonce lepší. „Zdálo se mi, že dvě třetiny jsme byli lepší než Sparta, akorát nám tam nemohl spadnout gól. Bylo jen otázkou času, kdy nějaký dáme. Na to, že to ještě otočíme bych si ale asi nevsadil,“ lehce se pousmál.

To Martin Vojtek si i přes kapitánova slova stál za svým. „Je super, že jsme tu uhráli alespoň bod. Měli bychom stát nohama na zemi a být rádi za to, co máme,“ nebyl s exportem jednoho bodu z české metropole nespokojený. Radost mu nezkazily ani samostatné nájezdy, ve kterých jej překonali oba sparťanští exekutoři Kratěna s Výborným. „Kratěna to udělal skvěle. Výborný mi to dal naopak nahoru. Fakt krásný, k tomu není co dodat,“ pochválil Vojtek v rozhovoru pro Sport.cz opory Sparty.

Třinec i nadále zůstává v horních patrech tabulky, v současnosti mu s jednapadesáti body patří čtvrtá pozice. Přehnanému optimismu ale Oceláři nepropadají. Při vyrovnanosti letošnímu ročníku extraligy si to ani nemůžou dovolit. Na jedenáctý Zlín mají náskok sedmi bodů, osmé Karlovy Vary ztrácí na Stavjaňův soubor pouhé dva bodíky! „Za tu dobu, co chytám, jsem vyrovnanější extraligu nezažil. Každý bod se počítá. Poslední může porazit prvního. Pro diváky je to ale jen dobře,“ glosuje Vojtek našponovanou tabulku.

„I loni byla extraliga vyrovnaná. Ale je pravda, že takovýhle extrém, jaký zažíváme nyní, nepamatuji,“ přiznává Peterek. Ačkoliv se po výsledcích ostatních zápasů kola příliš nepídí, přehled má dokonalý. Může za to jeho mladší syn. „To je prostě statistik. Vždy, když dorazím domů, mi všechny důležité věci hlásí. Díky němu jsem v obraze, o všem mám perfektní přehled,“ přiznává Peterek, že hokej doma neprožívá jen on sám.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.