Hlavní obsah

Třinec získal do obrany Poláška. O místo ale musím zabojovat, ví urostlý bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příchod Patrika Kocha z Vítkovic, jenž dal přednost NHL, nevyšel, zvučnou posilu do defenzivy ale úřadující mistr z Třince stejně ulovil. V den, kdy Oceláři poprvé společně vyjedou na led, se k týmu připojil 32letý obránce s reprezentačními zkušenostmi Adam Polášek. Urostlý bek přichází do Třince ze Sparty Praha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Polášek ještě v dresu Sparty.

Článek

„Po odchodu Patrika Kocha jsme potřebovali doplnit zadní řady. Naskytla se nám možnost angažovat obránce se zkušenostmi z olympiády a z mistrovství světa, který k nám přichází zabojovat o místo v sestavě z pozice sedmého a osmého obránce, a je taky připravený v případě potřeby pomáhat partnerskému týmu ve Frýdku-Místku. I to svědčí o jeho pokoře a odhodlání hrát za naší organizaci, protože ne každý hráč s jeho historií by na podobnou nabídku kývl," řekl sportovní ředitel Jan Peterek.

Polášek přichází do Třince ze Sparty, kde plnil také roli asistenta kapitána. V minulé sezoně v jejím dresu odehrál třiapadesát utkání s bilancí dvou branek a pěti nahrávek. „Adam je obránce s výbornými proporcemi, je silný v předbrankovém prostoru a zároveň je i ofenzivně laděný," uvedl Peterek.

V kariéře Polášek působil v nižších zámořských soutěžích, v Evropě kromě Sparty a mateřských Vítkovic oblékal také dresy Novosibirsku, Soči, Nižněkamsku a Tappary Tampere.

V Třinci ale bude muset o místo zabojovat. „Přicházím se porvat o to, abych si za Třinec mohl zahrát. Na ledě nás je hodně a máme před sebou pět, šest týdnů, ve kterých budeme bojovat o místo v sestavě. Mám za sebou skvělou letní přípravu, zároveň si ale moc dobře uvědomuju, že hráči tady mají zase skvělou historii a výsledky v zádech. Bude na trenérech a vedení, kam mě zařadí," prohlásil po podpisu smlouvy Polášek.

Ostravského rodáka velmi dobře zná hlavní trenér Třinec Zdeněk Moták. Se 191 centimetrů vysokým obráncem se potkal ve Vítkovicích i na Spartě. „Sezona bude dlouhá, máme před sebou také Ligu mistrů a na to potřebujeme mít kádr širší. Adam je obránce s kvalitní historií a zkušenostmi z reprezentace i zahraničí. O místo v sestavě si bude muset říct, ale jeho motivace být platným členem Ocelářů je obrovská a my věříme, že nám pomůže," řekl Moták.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.