Hlavní obsah

Liberec - Třinec 3:2 PPTřinecký Daňo byl při chuti. V prodloužení ale rozhodl liberecký Birner

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Balinskis 1 : 0
21. Daňo 1 : 1
28. Daňo 1 : 2
51. Nedomlel 2 : 2
63. Birner 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v 46. kole extraligy Třinec 3:2 v prodloužení a po třetí výhře za sebou jsou i nadále šestí. Severočechy nyní dělí čtyři body od Hradce Králové, který na čtvrtém místě zaručujícím přímý postup do čtvrtfinále vystřídal Oceláře. Zápas rozhodl v 63. minutě Michal Birner. Úřadujícímu mistrovi k výhře nepomohly ani dvě branky nejlepšího střelce soutěže Marka Daňa.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu v prodloužení Michal Birner z Liberce.

Článek

Začátek zápasu byl ve znamení aktivity hostí, ale Kváča byl při jejich střeleckých pokusech na místě. Hosty přibrzdila série vyloučení, domácí dokonce hráli 37 vteřin přesilovku pět na tři. Nic z ní ale nevytěžili. Efekt přesilovek se dostavil později, domácí se totiž dostali do tlaku.

Skóre se v Home Credit aréně změnilo ve 12. minutě. Z druhé vlny si na ukázkovou přihrávku reprezentanta Flynna najel nejproduktivnější obránce Bílých Tygrů Balinskis a skóroval do odkryté branky.

V úvodu druhé třetiny pokračovali hosté v tlaku. Na konci 21. minuty vyrazil Kváča Růžičkovo nahození jen před sebe, v předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval Daňo a vyrovnal na 1:1. Gól hosty "nakopl" ještě do většího tlaku. Obrovskou šanci zmařil Chmielewskému Faško-Rudáš, ale hosté útočili dál.

Ve 28. minutě opět úřadoval třinecký kanonýr Daňo. S pomocí tyčky a ke smůle domácích i Kváčových zad procedil puk těsně za brankovou čáru. Navýšit vedení hostů mohli Kurovský a Hudáček, libereckého gólmana ale nepřekonali.

Třetí třetinu zahájili aktivněji domácí, ale bez vážnější šance. Naopak hosté mohli zvýšit vedení v přesilovce. Ta jim ale hrubě nevyšla, prakticky se nedostali na Kváčův dostřel. Ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě ale opět zahrozil Daňo. Chvíli po něm už Chmielewski zvedal oslavně ruce, ale Kváča v poslední chvíli zasáhl.

Domácí odpověděli zvýšenou aktivitou a také vyrovnáním. Tečované nahození od modré čáry svátečního střelce Nedomlela si našlo cestu až za Kacetlova záda. Domácí pokračovali v tlaku, ale třinecká tvrz odolávala. Utkání tak dospělo do prodloužení, které rozhodl Birner. První velkou šanci ještě nevyužil, v čase 62:26 už ale Kacetla překonal.

46. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 3:2 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Balinskis (Flynn, Frolík), 51. Nedomlel (J. Vlach), 63. Birner (Filippi, Balinskis) - 21. Daňo (M. Růžička, Marcinko), 28. Daňo (Hrehorčák, M. Růžička). Rozhodčí: Pražák, Květoň - Hynek, Šimánek. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4572.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Derner, Kolmann, Ivan, Štibinger - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Frolík - Rychlovský, P. Jelínek, Ordoš - Dlouhý, Šír, J. Vlach. Trenér: Augusta.
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kaňák, J. Jeřábek, Roth, Čukste, Smith - M. Růžička, Marcinko, Daňo - L. Hudáček, D. Voženílek, Nestrašil - Dravecký, Hrehorčák, Chmielewski - Hrňa, M. Roman, Kurovský. Trenér: Moták.

Reklama

Související témata: