Hlavní obsah

Třinečtí u posily z Pardubic vyzvídali detaily o Varaďovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K životu profesionálního hokejisty patří výměna do jiného klubu. Málokdy k ní ale dojde den před zápasem proti svému bývalému zaměstnavateli. V nedělním utkání Pardubic s Třincem si tím prošli hned dva hráči. David Cienciala musel po dvou a půl letech na východě Čech do hostující kabiny, zatímco Richard Pánik zamířil do té domácí. Slavil nakonec druhý jmenovaný, Dynamo zvítězilo 5:3.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec 5:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

38. kolo: Pardubice - Třinec

V nových působištích byli oba rovný den. Pánik stihl s Pardubicemi jeden trénink, Cienciala vyrazil do Třince doslova na otočku. „Bylo to zajímavé a trochu divné. Ale zkrátka to vyšlo tak, že jsme hned hráli proti sobě,“ komentoval Cienciala. Odchovanec Ocelářů se do mateřského celku vrací po pěti letech. Třinec opouštěl jako extraligový mistr, na to v Mladé Boleslavi ani Pardubicích, kde strávil poslední dva a půl roku, nenavázal.

Ve staronovém působišti už se ho ale spoluhráči stihli vyptávat na to, co se v kádru Dynama přihodilo s trenérem Václavem Varaďou. Toho majitel klubu Petr Dědek odvolal z funkce ve čtvrtek, tedy hned po vítězství na ledě Sparty. „A já odpovídal, že nevím, co se stalo. Bylo to zkrátka mezi majitelem a Vencou,“ uvedl 28letý útočník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice–Třinec 1:0 (2. A. Musil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Na ledě byl hodně vidět. Nejen kvůli tomu, že mu na dresu ještě chyběla jmenovka. Jen v první třinecké přesilovce pálil pětkrát. Jenže puk se ani jednou nedostal k brankáři Willovi. „Čtyři střely mi zastavil Ondra Vála. Měl jsem nahrávat, to mám radši,“ usmíval se Cienciala.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice–Třinec 2:0 (6. Radil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Podobně aktivní byl na druhé straně Slovák Richard Pánik. Na rozdíl od Ciencialy ostřílený více než pětistovkou zápasů v NHL. Dvaatřicetiletý útočník ve své kariéře zažil už několik klubů i výměn, tahle ale byla zvláštní. „Tohle se mi nikdy nestalo,“ poznamenal na otázku, zda někdy po výměně ihned hrál proti svému bývalému klubu.

Pánik měl na holi tři šance. Napoprvé ještě nepřekonal Kacetla, pak nevyzrál v brejku na jeho náhradníka Mazance a ve třetí třetině při přesilovce nedotlačil puk za brankovou čáru po skrumáži v brankovišti. „Na první zápas to bylo dobrý, ale mrzí mě, že jsem nedal gól. Proti Mazancovi jsem stál na tréninku mnohokrát. Někdy je na škodu nad zakončením přemýšlet,“ přemítal o samostatném úniku.

Zkušeného slovenského útočníka výměna do Pardubic potěšila. „V Třinci bylo hodně faktorů, které mi nesedly. Rozešli jsme se ale v dobrém. Na Třinec nemůžu říct jediné zlé slovo. Však jsem tam vyrůstal,“ připomněl začátek kariéry, který ve slezském klubu prožil, než odešel zkusit štěstí za oceán.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články