Hlavní obsah

Tuplovaný pech pro Spartu, ztratila i snad největšího smolaře ligy. Je to vážné, přiznal trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co je jim platné, že před více než třinácti tisíci fanoušky - rekordní návštěvou sezony - v souboji s úhlavním rivalem Kometou nebyli horším týmem. Hokejová Sparta navzdory slušnému výkonu gradujícímu ve třetí třetině vyšla potřetí za sebou bodově naprázdno. A aby nebylo špatným zprávám konec, zřejmě na další dobu přišla o zraněného útočníka Daniela Přibyla.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Daniel Přibyl, David Vitouch a Jakub Krejčík ze Sparty.

Článek

Kdyby se napříč extraligovými hokejisty dělala anketa o největším pecháčkovi, Přibyl by musel figurovat v její čele. Vždyť kvůli vleklým problémům s několikrát operovaným kolenem dokonce čtyři sezony nehrál a loni v listopadu tak oblékl dres Sparty po více než pěti letech.

Proti Brnu odehrál jen necelé čtyři minuty. A Sparta se obává, že jí hned tak nepomůže. „Bohužel se vážně zranil. Jde o zranění v horní části těla. Bohužel to vypadá na dýl," krčil rameny asistent trenéra Patrik Martinec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Brna oslavují gól na 1:0 během utkání se Spartou.

I bez Přibyla Sparta Kometu zejména ve druhé polovině duelu přehrávala. Jenže z drtivého tlaku ve třetí třetině, kterou na střely vyhrála 17:2, se urodilo jen snížení Janduse na konečných 2:3.

„Jsme zklamaní. Efektivita je v současné chvíli naším velkým problémem," ví Martinec, že pouhé dvě branky z celkových 38 střel jsou zoufale málo.

„V závěru nás Sparta hodně přitlačila, viseli jsme na vlásku. I díky skvělému a klidnému Furchovi jsme to ale se štěstím ubránili," velebil kouč Komety svého gólmana.

Ten si v O2 areně zachytal poprvé od února 2015. Tehdy v dresu domácí Slavie inkasoval od Mladé Boleslavi čtyři branky a byl střídán. Teď naopak v největší tuzemské hokejové hale přiváděl sparťanské střelce k šílenství.

„Zdálo se mi, že těch zákroků bylo vážně hodně, docela jsem se zapotil. Měl jsem i dobře postavené tyčky, takže krásný pocit," usmíval se Dominik Furch a přiznával, že už dopředu se připravoval na tradiční velké teplo v O2 areně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Flek a Radek Koblížek z Komety Brno oslavují gól na 3:1 během utkání se Spartou.

„Když navíc přijde přes 13 tisíc diváků, ještě se to násobí. Už od čtvrtka jsem se proto víc zavodňoval, abych nebyl dehydratovaný a nedostával křeče. To vedro je tady ale neskutečné. Když k tomu čelíte ještě kvalitnímu soupeři, únava přichází," nezastíral Furch.

A přestože v Kometě působí necelé dva měsíce, neuniklo mu, jak prestižní souboje Komety se Spartou jsou. „Je to takové derby Čechy - Morava, rivalita je obrovská. Člověka ta atmosféra dostane a hrát před tolika lidmi je paráda," připouštěl účastník MS 2016, jehož na Spartě kromě Janduse překonal už jen v 15. minutě na 1:1 vyrovnávající Jakub Konečný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Komety Brno Dominik Furch inkasuje gól na 1:1, autorem je Jakub Konečný ze Sparty.

Rodák z Brna a odchovanec Komety, jenž do mládežnických týmů Sparty přišel v roce 2019 a poslední dvě sezony nakoukl i do áčka, však svou trefu neslavil.

„To z úcty k mému mateřskému klubu. Sice jsem měl velkou radost, takhle by se ale zachovala většina hráčů, kteří mají nějaký charakter a ctí klub v němž vyrůstali," míní Konečný.

Reklama