Hlavní obsah

Turek a Bělohlav budou členy realizačního týmu Českých Budějovic

České Budějovice

Dvaačtyřicetiletý Radek Bělohlav končí aktivní kariéru a v příští sezoně bude působit jako asistent trenéra v extraligových Českých Budějovicích. Novým členem realizačního týmu Jihočechů se stane i o rok mladší Roman Turek, který bude trenérem brankářů. Novým kondičním trenérem se stal Petr Požárek. Klub o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic

Článek

Vedení Českých Budějovic po sezoně, ve které Mountfield hladce vypadl ve čtvrtfinále play off s Libercem, ukončil spolupráci s koučem Františkem Výborným a oznámil razantní změny v hráčském kádru. Zatímco odchody a příchody hokejistů Jihočeši zatím blíže nespecifikovali, nové tváře v realizačním týmu zveřejnili dnes.

"Radek je na začátku trenérské kariéry, sleduje moderní trendy a klade důraz na pracovitost hráčů v tréninkovém procesu. To se nám líbí a chceme tak jeho práci skloubit ve spolupráci se zkušenějším kolegou. Jeho jméno bychom rádi znali do začátku letní přípravy, stejně jako obsazení pozice sportovního manažera," uvedl nový generální manažer Zdeněk Blažek na adresu světového šampiona z roku 1996, který naposledy působil v Kladně a prvoligovém Písku.

Mistr světa a vítěz Staneyova poháru se Turek nahradí na postu trenéra brankářů Ladislava Gulu, jenž bude pouze vedoucím mužstva. Doposud vykonával obě funkce současně. "Roman Turek bude především u A týmu, ale chtěli bychom, aby minimálně jednou v týdnu dělal také speciální tréninky pro naše gólmany v mládežnických týmech. Brankář je základním kamenem každého mužstva, a proto si je chceme vychovávat," řekl asistent sportovního manažera Petr Sailer. Turek bude také marketingovou tváří klubu.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec