Hlavní obsah

Ty už nás pískat nebudeš, běsnil kladenský kouč směrem k sudímu

PLZEŇ

Trenér kladenských hokejistů Zdeněk Müller neudržel po prohraném úterním duelu na ledě Plzně nervy na uzdě a vešel do kabiny rozhodčích. Celá situace je popsána v oficiálním zápise o utkání: „Vstoupil do kabiny se slovy, ty už nás pískat nebudeš, pískal si nás naposledy!“ čertil se po porážce kouč Müller.

Článek

"Pan Müller normálně přišel ke kabině, zaklepal a rozhodčí ho pozvali dál, protože se zná s panem Fraňem," přinesla informace druhá strana prostřednictvím tiskového mluvčího kladenského celku Miroslava Bureše, neboť samotný trenér nebyl k zastižení. "O žádné extempore se nejednalo, v klidu rozhodčímu řekl, že se mu jeho výkon nelíbil a bude ho vetovat," přidal. "Oni to chtěli ještě probrat, ale o to už pan Müller nestál," doplnil pro Sport.cz.

K pozápasovém incidentu se pro Sport.cz vyjádřil rovněž předseda disciplinární komise Asociace profesionálních klubů (APK) Stanislav Šulc. "Výroky trenéra Müllera nejsou důvodem, aby se z nich dělalo něco mimořádného," uvedl Šulc. "Nebyl nijak vulgární ani nikoho neurážel," přidal na obhajobu hostujícího kouče.

Ke konfrontaci s rozhodčím Martinem Fraňem vůbec nemělo dojít, pokud by pořadatelská služba v Plzni fungovala po zápase tak, jak by měla. "Došlo k jejímu selhání, protože v kabině rozhodčích nemá kromě sudích případně delegáta nikdo jiný co dělat," zlobil se Šulc. "Disciplinárně bude za tento prohřešek řešena Plzeň," přidal. "Ke kabině můžete normálně přijít a zaťukat," doplnil Bureš.

O trestu v Plzni zatím nevědí

K incidentu se tedy vyjádřil jednatel plzeňského klubu Vladimír Zavoral. "Pořadatelská služba zřejmě nebyla na svém místě a proto mohl pan Müller vstoupit do kabiny," uvedl Zavoral. "O tom, zda a jak budeme potrestáni, zatím nic nevíme," dodal.

Nejprve v první třetině kladenské mužstvo rozčílilo vyloučení Davida Růžičky za vysokou hůl. Přesilovku domácí přetavili v branku. "Jednalo se naopak o faul na našeho hráče," tlumočil Müllerova slova Bureš.

Ve 35. minutě za stavu 1:2 pro Západočechy inkasovali branku po sporné situaci. Videorozhodčí však přihrávku rukou neviděli, a tak gól Tomáše Vlasáka byl uznán. Plzeň odskočila svému soupeři na 3:1, což se ukázalo jako klíčové. "Jednalo se o přihrávku rukou," trvají na svém v Kladně.

Postupy vetování jsou jednoznačné

"Ohledně nařízení trestného střílení jsme se s panem Müllerem nebavili, ale možná, kdyby Vlasák nájezd proměnil, pak by ho verdikt sudího mrzel, neboť byl velmi přísný," připomněl Bureš situaci ze 49. minuty po ataku Tomáše Nádašdiho na pronikajícího kapitána domácích Martina Straku.

Přestože do třetí části vlétli hosté bleskově a po teči Pavla Patery se přiblížili domácím na dostřel, na vyrovnání již nedosáhli. Několikrát dokázali zatlačit domácí do pásma a v 56. minutě mohli srovnat po přesilové hře. Zkušený Martin Altrichter třetí gól za svá záda nepustil, a tak Kladno prohrálo pátý duel v řadě a kleslo na devátou příčku o skóre mezi desátý Zlín a osmé Pardubice.

"Byla to od trenéra Müllera zbytečná cesta, protože pokud Kladno nechce, aby rozhodčí Fraňo jejich zápasy dál pískal, pak na to máme jednoznačné postupy, jak sudího vetovat a nic tomu nebrání ani v případě Kladna," divil se Šulc pozápasové reakci hostujícího trenéra.

Reklama

Související témata: