Hlavní obsah

Tyčka, gól, velká šance. Skoro hattrick, smál se autor vítězné trefy proti Litvínovu Kalus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vítkovické sestavě je Marek Kalus vnímán především jako bojovník před brankou, který se nebojí shodit v případě nutnosti rukavice. V této sezoně k téhle roli 30letý útočník přidává i cenné góly a nahrávky. Tak jako ve 38. kole proti Litvínovu, který Vítkovice porazily i díky jeho gólu v přesilovce vysoko 5:1.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vítkovice Ridera vs. HC Verva Litvínov 5:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

38. kolo: Vítkovice - Litvínov1/8

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

„Po tom Brnu (1:7) jsme měli co napravovat,“ byl rád za důležité body Kalus. „Dneska jsme ukázali, že když se soustředíme na svou hru, tak jako jsme to dělali v Lize mistrů, tak to funguje,“ vykládal 30letý útočník, jenž je v extraligovém týmovém bodování s 19 body (6+13) druhý za Dominikem Lakatošem (24 bodů).

Ve druhé třetině jste soupeři odskočili na rozdíl tří gólů, byl to klíč k vítězství?

Určitě jo. Vyhráli jsme i první, ale Litvínov tam měl taky šance a Klimson nás podržel. A jak nám druhé třetiny nevychází, tak jsme si v ní tentokrát pomohli a přiklonilo se k nám i štěstíčko.

Litvínovu se venku nedaří, věřili jste, že toho dokážete využít?

Na to jsme se nedívali. My víme, že jsou nebezpeční, že mají výborné hráče vepředu. Nemohli jsme je podcenit. Soustředili jsme se na svou hru a to bylo důležité.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice–Litvínov, tyčka po střele KaluseVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Z utkání klidně odcházet s hattrickem, že? Začal jste nastřelenou tyčkou, pak přišel gól a potom ještě velká šance, ve které jste trefil beton Štěpána Zajíčka.

No (smích), bylo to skoro na hattrick. Jsem rád, že mi tam spadl alespoň ten jeden gól a že to tam napadalo i ostatním klukům. Myslím, že to byl super zápas.

Byl ten gól pro vás odměnou za ty hrazdy hokejkou do zad, které jste tam celou přesilovku schytával od obránce Zileho?

Jo, jo. Trošku jsem to i věděl, že mě tam ti beci budou masírovat. Hodně to tak hrají a snaží se dostávat hráče z předbrankového prostoru. Naštěstí mi to tam Auvi (Auvitu) seshora pěkně nahrál, tak jsem to jen bekhendem zasunul.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice–Litvínov 2:0 (32. Kalus)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V sestavě Vítkovic docela cestujete. Občas jste v první, občas ve třetí formaci, jako třeba dnes. Nemáte s tím problém?

Ani ne. Je samozřejmě lepší, když se s někým více sehrajete, ale trenéři to skládají tak, aby byly všechny čtyři lajny silné. Pokud to funguje, budu spokojený s tím, jak to je, a doufám, že budeme pokračovat jako proti Litvínovu.

S devatenácti body (6+13) jste druhý v bodování týmu. To se od vás úplně nečekalo. Co za tím je?

Střelec nejsem a ani se na ty body moc nesoustředím. Jasně, každý hráč je chce sbírat, ale ono se to odvíjí od hry, od toho, jak si věříte. Když budou padat, tak super. Když ne, tak se budu soustředit na svou hru a pomáhat týmu jinak.

Něco jste změnil, že se vám daří body sbírat?

Vůbec ne. Snažím se jen hrát svou hru. Někdy je to o štěstí, že tam padají. Hrát budu pořád stejně.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice–Litvínov 4:0 (46. Lakatoš)Video: Tipsport Extraliga / BPA

K nečekanému postupu Vítkovic do semifinále Ligy mistrů jste pomohl deseti body (3+7). Získal jste tam sebevědomí?

Jo, určitě mi to pomohlo. Jsem rád, že mi ty body přibývají, ale týmový úspěch je důležitější.

Byli jste hodně smutní poté, co jste odvetu semifinále Ligy mistrů na ledě Skelleftea vyhráli (2:1), a přesto jste vypadli?

Je to škoda, ale oni mají opravdu skvělý tým. Viděli to všichni, když hráli u nás (Skelleftea vyhrála první semifinále v Ostravě 4:2). Jeli jsme tam s tím, že nemáme ve finále co ztratit. Buď postoupíme, nebo ne. Nakonec nám ke srovnání chyběl jeden gólík. Ale myslím, že jsme předvedli skvělý výkon, od kterého se chceme odrazit do extraligy.

V pátek v Brně se vám to ale moc nepovedlo. Byli jste po vysoké porážce (1:7) hodně špatní?

V Brně nám to nevyšlo. Neřekl bych, že jsme hráli úplně zle, ale prostě jim to tam napadalo. Ale dneska jsme ukázali, že když se soustředíme na naši hru, tak jako ve Švédsku, tak to funguje. Prostě jsme pokračovali v té stejné hře jako v Lize mistrů a štěstíčko se obrátilo.

Reklama