Hlavní obsah

Tygři podruhé skolili Indiány. Ukázali jsme charakter, ale v Plzni to bude těžké, tuší Bartovič

Liberec

Před začátkem play off vyhlašovali, že se na hru v početní výhodě během skoro dvoutýdenní pauzy zaměří. V prvním utkání sice liberečtí hokejisté góly z přesilovek nevytěžili, ale v druhé čtvrtfinálové bitvě proti Plzni byly jejich silnou zbraní, která je dovedla k druhému bodu v sérii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Milan Bartovič (vpředu) se raduje z gólu proti Plzni.

Článek

„Jejich pojetí jsme trochu změnili, snažili se o jednoduchost," přiznal po utkání spokojený kouč Severočechů Filip Pešán. "Dneska rozhodly zápas," potvrzoval Milan Bartovič, jenž ve čtvrtek liberecké přesilovky režíroval. Dvakrát skóroval a stal se jednou z ústředních postav večera.

„V prvním případě jsem clonil před bránou, při druhém gólu mi zase kotouč skvěle naservíroval Sváča. Důležité ale bylo, že jsme v nich vyhrávali vhazování a byli hodně na puku," připomněl slovenský křídelník.

Na druhou bitvu se Škodovkou se vyspal báječně. „Od rána jsem se cítil výborně. Věřil jsem, že mi to tam spadne," tušil Bartovič, který v závěru duelu útočil dokonce na hattrick. „Jeli jsme s Jelenem dva na jednoho, přihrávku jsem dostal na brusle. Byla to škoda," mrzelo trochu ostříleného útočníka.

Lašák znovu zářil

Liberečtí zvládli v "bílém pekle" i druhý zápas a rázně vyrazili za postupem do semifinále. „Důležitá byla poctivá a obětavá hra celého týmu, který ukázal charakter," liboval si Bartovič.

Obhájci titulu pomohl k druhému zářezu v sérii znovu Ján Lašák. Slovenský gólman si připsal čtyřiadvacet zákroků. Ten nejdůležitější vytáhl v 55. minutě za stavu 3:2, kdy zlikvidoval tutovku Tomáše Svobody. „Jánko byl zase skvělý, hodně nás držel," ocenil výkon zkušeného brankáře další forvard Lukáš Krenželok, který v 58. minutě uklidnil domácí příznivce čtvrtým gólem.

Bílí Tygři pocestují k odvetám do Plzně s dvouzápasovým trhákem. Na západě Čech ale očekávají hodně tuhý boj. „Oproti prvnímu utkání ukázali zlepšení, bude to tam těžké. Vedení 2:0 na zápasy je pro nás obrovsky cenné. Série zatím běží podle představ," uzavřel Bartovič.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.