Hlavní obsah

Tygři rozdrtili lídra a buší na čtyřku. Forma Liberce graduje, chválil oceněný Nedvěd

Chtějí přímý postup do play off a za svým cílem si jdou nekompromisně. Bílí Tygři porazili v dohrávce 50. kola již jistého vítěze základní části z Pardubic díky skvělé třetí třetině 5:1. Liberec triumfoval posedmé v řadě.

Foto: Vít Černý, ČTK

Radost libereckých hráčů po vítězném utkání.

Článek

V polovině října Liberečtí z elitní čtyřky vypadli a od té doby ji měli hodně vzdálenou. Na konci základní části se však do ní znovu vehementně tlačí. Dvě kola před koncem ztrácí na čtvrtý Hradec Králové dva body, mají s ním však horší vzájemné zápasy. V pátek Liberečtí hrají v Karlových Varech, Mountfield se představí na ledě Sparty.

„Musíme vědět, co se v tabulce děje, ale nemůžeme koukat moc dopředu a být uspokojení tím, že jsme sedm zápasů vyhráli. Víme, že abychom v první čtveřici byli, musíme jich vyhrát v řadě devět," řekl zkušený útočník Michal Birner, který proti Pardubicím nastoupil s céčkem místo potrestaného Jelínka.

„Není náhoda, že máme sedm vítězství v řadě. Tvrdě pracujeme, a i když v sezoně to kolikrát nebylo úplně ono, snažili jsme se být každý den lepší a lepší a myslím, že poslední měsíc se to ukazuje a zaslouženě jsme si sami vybojovali šanci se nějakým způsobem vplížit do čtyřky," poznamenal Birner, který si proti Pardubicím připsal tři kanadské body za dva góly a asistenci.

"Forma Liberce graduje, hrají teď vynikající hokej," pochválil v rozhovoru po Českou televizi formu svého srdečního týmu Petr Nedvěd, jehož severočeský klub před úvodním buly uvedl s jeho otcem Jaroslavem Nedvědem starším a bývalým kapitánem Tygrů Stanislavem Procházkou do svého Klubu legend.

A Tygři jeho slova potvrdili i proti nejlepšímu celku základní části, který ze severu odjel se svou nejtěžší prohrou v sezoně. Ale nejen finiš extraligy, i závěry jednotlivých zápasů teď jdou Severočechům na jedničku. Ostatně ve třetích třetinách jsou nyní v celé soutěži nejlepší. „Snažíme se hrát celých šedesát minut, ale ve třetí třetině je to o tom, kdo chce víc, kdo do toho dá víc srdce, jako jsme třeba teď blokovali střely," radoval se obránce Tygrů Richard Nedomlel.

Poslední dva duely tým kouče Patrika Augusty rozsekl vítěznou trefou vždy až v předposlední minutě normální hrací doby, teď soupeře rozbil už na začátku poslední části. O sedmém triumfu v řadě bílé šelmy rozhodly i bez potrestaného kapitána Jelínka třemi zásahy, které novic v brance hostí Jan Růžička inkasoval během necelých tří minut, ve kterých se Severočeši přiblížili přímému postupu do play off.

Reklama