Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 1:3Tygři ukončili rekordní sérii Dynama

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Radil 1 : 0
34. Rychlovský 1 : 1
45. Najman 1 : 2
50. Faško-Rudáš 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli ve 24. kole extraligy v Pardubicích 3:1 a ukončili soupeřovu dlouhou vítěznou sérii, která trvala třináct zápasů a vyrovnala rekord základní části samostatné české soutěže. Bílí Tygři se radovali po dvou porážkách za sebou. Dynamo sice vedlo, ale obrat dovršili ve třetí třetině Adam Najman a Martin Faško-Rudáš.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva T. J. Melancon z Liberce a brankář Pardubic Roman Will.

Článek

Hosté z Liberce, do jejichž sestavy se vrátil útočník Tomáš Filippi, se radovali z gólu už ve 3. minutě, jenže předčasně. Puk za Willem skončil po zásahu libereckého hráče vysokou holí, což potvrdil videorozhodčí. Vzápětí mohl skórovat domácí Adam Musil, ale Kváča jeho střelu kryl. Liberecký brankář byl připravený i při Paulovičově pokusu zpoza branky, hosté pozorně bránili.

Nulu na průběžném stavu zrušila až pardubická kombinace v úvodu druhé třetiny. Ukázkovou souhru prvního útoku Dynama zakončil po Zohornově přihrávce Radil. Severočeši pak měli k dispozici dvě přesilové hry, ale několik slibných možností do gólového konce nedotáhli. Až při hře pět na pět se přes dva domácí obránce prodral Rychlovský a z úhlu se trefil přesně.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva brankář Liberce Petr Kváča a Robert Říčka z Pardubic.

Bílí Tygři se na ledě lídra dostali do vedení, když v 45. minutě využili protiútok, v němž Najman v nájezdu proti Willovi nezaváhal. Ještě lepší stav hostům zajistil o pět minut později Faško-Rudáš, k němuž se odrazil puk po Flynnově střele.

Domácí mohli reagovat v početní výhodě, ale jejich střely soupeř blokoval a další zákroky předvedl Kváča. Pardubičtí začali hrát necelé tři minuty před koncem bez brankáře, ale podobný závěr jako v neděli proti Brnu se Východočechům nepovedlo zopakovat.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 23. Radil (T. Zohorna, R. Kousal) - 34. Rychlovský (Melancon, Balinskis), 45. A. Najman (Bulíř, Ordoš), 50. Faško-Rudáš (Flynn, Kolmann). Rozhodčí: Mrkva, Cabák - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 8252.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Bučko, Vála - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Cienciala, A. Musil, Říčka - Matýs, Poulíček, Paulovič - Koffer, Rákos, Rouha. Trenér: R. Rulík.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, M. Ivan, J. Dvořák, Kolmann, Aubrecht - Ordoš, Filippi, Birner - Frolík, Bulíř, A. Najman - Faško-Rudáš, J. Šír, Flynn - Rychlovský, A. Dlouhý, Vojtěch Jiruš. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata: