Hlavní obsah

Tygry souží viry, Vary dorazil Nedomlel. Úsměvné, řekl ke kauze lámání hokejek v Hradci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gólem přes celé kluziště do opuštěné branky Richard Nedomlel definitivně rozhodl o výhře Liberce nad Karlovými Vary 3:1. Bílí Tygři zvítězili po třech prohrách v řadě, byť v kabině bojují s virózou. "Někteří dohrávali na hraně svých možností," cenil si triumfu kouč Patrik Augusta.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Ordoš, autor druhého gólu Tomáš Filippi, Joseph Thomas Melancon a Michal Ivan z Liberce se radují.

Článek

Bílí Tygři vedli nad Energií 2:1, hosté větřili šanci a 103 vteřin před koncem odvolali gólmana. Jejich power play však bleskově už po čtyřech sekundách ukončil Richard Nedomlel střelou zpoza vlastní branky po vyhraném Jelínkově buly.

„Když vás tam takhle Petr Jelínek krásně najde do prázdné brány, tak se to potom střílí," vtipkoval vysoký liberecký bek. Z deseti pokusů by prý na tréninku branku přes celé kluziště trefil osmkrát, tentokrát mu však na okamžik zatrnulo. „Puk letěl dlouho a trochu začal zatáčet doleva. Tam jsem se trochu zarazil, že to možná nevyjde," oddychl si Nedomlel.

Severočeši jeho gólem definitivně zlomili karlovarský odpor, když v poslední třetině nedokázali využít dvě dlouhé dvojnásobné početní výhody. Navíc už jim docházely síly. „Celý týden kabina bojuje s nějakou virózou a myslím, že někteří hráči dohrávali na hraně svých možností. Soupeř hrál fantasticky a výborně se pohyboval. Po většinu zápasu měl lepší pohyb a o to více si cením toho, že jsme našli cestu k vítězství a jak někteří hráči utkání odfárali ve stavu, v jakém byli," liboval si liberecký kouč Patrik Augusta, jemuž kvůli nemoci úplně odpadl Michal Birner.

Může se situace ještě zhoršovat? „Jeden se vrátí a dva padnou... Věřím však, že nebude. Do dalšího zápasu máme týden, což je super. Hráčům dáme nějaké volno, aby si od sebe odpočali a nachystali jsme se na páteční těžké utkání ve Vítkovicích," řekl Augusta, jehož tým ukončil sérii tří proher v řadě

„Klíčem k úspěchu bylo, že jsme hráli celých šedesát minut, ať už to vypadalo, jak to vypadalo..." zhodnotil Nedomlel, který na severu Čech hostuje z Hradce Králové. Právě na ledě Mountfieldu hokejisté Liberce prohráli v úterý v prodloužení. A zápas měl ještě dohru, kdy liberecký klub zveřejnil video, na kterém Hradečtí lámali svému soupeři záměrně hokejky. Východočeský klub se pak omlouval.

„V první chvíli jsem to ani neviděl, až pak na videu. Co na to říct? Je to úsměvný. Ale už je to minulost, nevracel bych se k tomu," uzavřel Nedomlel.

Reklama