Hlavní obsah

Liberec obral lídra. Kometa udolala Spartu. Litvínov veze výhru od Ocelářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pardubice ve 20. kole hokejové extraligy prohrály s Libercem 2:3. Dynamo ale i nadále vede tabulku soutěže. Na druhou Spartu má náskok sedmi bodů. Pražané podlehli na ledě Brna 1:2 v prodloužení a v dalším souboji týmů z elitní šestky Třinec prohrál s Litvínovem (2:3 pp). Ve zbývajících zápasech kola Kladno podlehlo Plzni 2:4, Karlovy Vary Hradci Králové 3:4, České Budějovice si poradily s Mladou Boleslaví 3:2 a Olomouc přemohla Vítkovice 3:2 v prodloužení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Liberec 2:3 (60. Filippi)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek
Fotogalerie

Pardubice nenavázaly na sérii pěti výher. Utkání rozhodl v čase 59:06 útočník Tomáš Filippi a Bílí Tygři si tak připsali čtvrtou výhru za sebou. Dynamo prohrálo doma poprvé v sezoně.

Východočeši doma nastoupili bez kapitána Sedláka, v brance se tentokrát místo Willa objevil Klouček. V závěru se Filippi přes protihráče dostal do ideální pozice a prostřelil Kloučka. Pardubice ještě odvolaly brankáře, ale na vyrovnání nedosáhly.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. Bílí Tygři Liberec 2:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

Litvínov ukončil sérii tří porážek, zvítězil v souboji o třetí místo. Hosté vedli ve Werk areně už 2:0. ale domácí dokázali vyrovnat. V prodloužení mohl završit obrat z úniku Nestrašil, ale Tomek zasáhl betonem. Rozhodčí poté vyloučili domácí za příliš mnoho hráčů na ledě a po učebnicové kombinaci na jeden dotek usměrnil Nicolas Hlava na hranici brankoviště puk do prázdné branky. Litvínov tak porazil mistrovský Třinec i podruhé v sezoně.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Verva Litvínov 2:3 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Oceláři nenavázali na předešlé čtyři výhry, bodovali ale ve dvanáctém utkání za sebou.

Kometa porazila Spartu i podruhé v sezoně. V čase 61:15 před vyprodaným hledištěm rozhodl Lukáš Cingel. Brňané bodovali doma pošesté v řadě a v tabulce poskočili na šesté místo, Sparta padla po třech vítězných duelech a zůstala o bod před třetím Litvínovem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Sparta Praha 2:1 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Sparta se sedm minut před koncem dočkala vyrovnání, po rychlé akci na levém křídle našel Horák před brankou Chlapíka, který zblízka vyrovnal. Spartu gól vyburcoval k další útočné aktivitě, Buchteleho střelu vyrazil betonem brněnský gólman a poslal tak duel do prodloužení. V něm Sparta skoro minutu nepůjčila Brňanům puk, pak se ale domácí dostali do přečíslení, které tvrdou střelou k tyči proměnil ve dvoubodové vítězství Cingeĺ.

Plzeň uspěla po čtyřech porážkách. Rytíři sice dohnali dvoubrankovou ztrátu, ale v čase 59:24 rozhodl švédský útočník Tim Söderlund, který ještě druhým gólem při power play pečetil výsledek.

Utkání předcházel čtvrthodinový ceremoniál, při kterém se kladenský klub rozloučil s dosavadním kapitánem Tomášem Plekancem. Dlouholetý hráč Montrealu ukončil ze zdravotních důvodů na konci října kariéru.

Plekanec na červeném koberci s manželkou Lucií Šafářovou, dcerou Leontýnou a synem Oliverem převzal od majitele Rytířů Jaromíra Jágra památeční dres a obraz se svou podobiznou, od nového kapitána Kladna Radka Smoleňáka dostal zlatou hokejku, s kterou absolvoval čestnou buly s Janem Schleissem. Plekance ocenil i ředitel extraligy Martin Loukota. Jágr se pak postavil poprvé po 11 zápasech zpět i na střídačku, kde chyběl stejně jako v Brně z osobních důvodů Jakub Voráček a kvůli nemoci i asistent Pavel Skrbek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Škoda Plzeň 2:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

Hradec vyhrál na ledě Energie posedmé za sebou, rozhodl ve druhé třetině. Východočeši potvrdili, že se jim v KV areně daří. Uspěli zde posedmé za sebou. Klíčový náskok si Mountfield vypracoval v rozmezí 133 sekund druhé části hry, kdy skóroval třikrát.

Do závěrečné třetiny vystřídal Frodla v brance domácích Habal a hráčům z lázeňského města se podařilo zápas ještě zdramatizovat, nikoli vyrovnat. Hradec Králové přeskočil svého dnešního soupeře v tabulce a je sedmý, Energie klesla na 9. místo.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. Mountfield HK 3:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

Olomouc zabrala po třech porážkách. V čase 61:10 rozhodl o výhře nad Vítkovicemi obránce Jiří Ondrušek.

V prodloužení mohl jako první rozhodnout Navrátil, proti kterému se však včas přesunul Klimeš. Rozhodující branku vstřelil až Ondrušek, který si našel puk po sražené střele Bambuly a svým prvním gólem v sezoně rozhodl. Vítkovice prohrály potřetí za sebou, zásluhou jednobodového zisku se ale posunuly v tabulce na 12. místo. Hanáci jsou jedenáctí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. HC Vítkovice Ridera 3:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Motor doma vyhrál potřetí za sebou (3:2), Bruslaři naopak venku padli počtvrté v řadě a jsou i nadále poslední. Gólem a asistencí se na výhře Motoru, který se posunul na osmé místo tabulky, podílel útočník Jáchym Kondelík.

Boleslavští se na začátku třetí části ocitli blízko k vyrovnání, šanci měl Rohdin, ale kotouč se zastavil pod tělem ležícího brankáře Strmeně. Na druhé straně místo toho navyšoval domácí vedení na 3:1 Kachyňa. Hosté sice bleskově snížili. Fořt z levé strany nekompromisně prostřelil Strmeně. Při power play Mladé Boleslavi mohl svůj úspěšný večer vylepšit Kondelík, prázdnou branku ale netrefil. O výhru však Motor již nepřišel.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Banes Motor Č. Budějovice vs. BK Mladá Boleslav 3:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

1.Pardubice201413276:4247
2.Sparta Praha201131563:4440
3.Litvínov201130667:5639
4.Třinec19934363:4737
5.Liberec21932771:6535
6.Brno20921858:5132
7.Hradec Králové20823754:4731
8.České Budějovice19724646:5129
9.Karlovy Vary20642854:5128
10.Plzeň196121044:5722
11.Olomouc205231041:6022
12.Vítkovice184131043:6017
13.Kladno183321042:6817
14.Mladá Boleslav204111441:6415