Hlavní obsah

Tygři oživili přesilovky. Nenechali jsme se zlomit, těšilo Najmana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dosud se liberečtí hokejisté v přesilových hrách trápili, patřili v tomto ohledu k jedněm z nejhorších týmů soutěže. Proti Karlovým Varům však při početní výhodě skórovali hned třikrát a Energii poprvé v extraligové sezoně porazili 5:4 v prodloužení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Karlovy Vary 5:4 pp (64. A. Najman)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

V této sezoně Bílí Tygři potrestali vyloučení soupeře třináctkrát, z toho třikrát ve sváteční den proti Karlovým Varům.

„Víme, že přesilovky rozhodují zápasy, v reprezentační pauze jsme je potrénovali a vyšlo nám to. Doufejme, že je to příslib i pro další utkání,“ věří Adam Najman, autor jedné z branek v přesile i vítězného gólu v předposlední minutě prodloužení. Nyní mají Severočeši procentuální využití přesilovek 14,44 %.

„V přesilovkách jsme si pomohli, ale i uškodili,“ připomenul liberecký asistent Boris Žabka početní výhodu v závěru druhé třetiny, kdy Bílí Tygři inkasovali gól a následně navíc čelili trestnému střílení, které však Rachůnek proti Královi nevyužil.

Foto: Vít Černý, ČTK

Utkání 19. kolo hokejové extraligy Bílí Tygři Liberec - HC Energie. Vlevo Jaroslav Vlach z Liberce se raduje ze vstřelené branky. Vpravo Kelly Klíma z Liberce.

„Nešťastný moment, ale to se stane. Jsme rádi, že jsme se nenechali zlomit, pokračovali jsme v našem výkonu a dotáhli zápas až do prodloužení, kde jsme byli šťastnější. Za dva body jsme určitě rádi, ale na čtyři góly se doma musí vyhrávat v základní hrací době. Inkasovali jsme laciné branky, ale dva body si určitě počítáme,“ přiznal Najman, který s parťáky třikrát prohrával, ale vždy dokázal vyrovnat a v poslední třetině skóre na šest minut i otočit.

„Cítíme, že jsme tady mohli sahat po vítězství, ale není těžké vypátrat, proč tomu tak není. Tím faktorem je devět našich vyloučení a tři inkasované branky v přesilovce, byť jsme dali jeden gól v oslabení. Tohle bylo rozhodující. Potřebujeme takové zápasy odehrát s jinou disciplínou a pak máme šanci bodovat, bez toho to možné není,“ litoval asistent hostujícího kouče Václav Eismann.

„Vary měly výborný pohyb a potvrdily, že mají opravdu skvěle poskládaný mančaft. Podaly skvělý výkon, a i proto jsme za dva body rádi, byť jsme ještě pět minut před koncem normální hrací doby vedli,“ uzavřel Žabka.

Reklama