Hlavní obsah

Účelové vybírání a promítání zákroků. Liberec musí za záběry na kostce platit

Praha

Hokejový Liberec musí z rozhodnutí předsedy disciplinární komise extraligy Viktora Ujčíka zaplatit pokutu 15 tisíc korun za účelové vybírání a následné promítání záběrů potrestaných či nepotrestaných zákroků na multimediální videokostce ve středečním utkání s Plzní.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marek Kvapil z Liberce dává gól plzeňskému brankáři Dominiku Frodlovi.

Článek

„Záběry byly vybírány zcela účelově, selektivně a ve zřejmém nepoměru mezi oběma soupeři s cílem zpochybnit rozhodnutí rozhodčích, což dokládá jak volba a četnost použití těchto záběrů, tak to, jak byly využívány vzhledem k vývoji utkání," shledal Ujčík po prostudování videozáznamu záběrů na kostce nad ledem, na níž se objevili zákroky především plzeňských hokejistů, kteří na ledě Bílých Tygrů prohráli 0:4.

Ujčík dospěl k závěru, že došlo k porušení herního řádu soutěže, podle kterého musí být videokostka či velkoplošná projekce používány tak, aby „nepodrývaly autoritu či jinak nenarušovaly roli rozhodčích utkání, nepodněcovaly divácké násilí a projevy nesportovního chování, případně k těmto nevytvářelo záminky".

Při stanovení výše pokuty přihlédl šéf disciplinárky k faktu, že Liberec byl v souvislosti s podobným přestupkem trestán již v lednu 2018.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.