Hlavní obsah

Účes na Jágra je zpátky! Vypadá šíleně, říkáme mu Joe Špína, dobírají si na Spartě svou hvězdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začíná play off, takže holicí strojky a žiletky stranou. Nepsané pravidlo vyřazovacích bojů je dodržováno snad v každé kabině a ta sparťanská není výjimkou. Hvězdný útočník Pražanů Filip Chlapík však nejenže zarůstá vousem, před čtvrtfinálovou bitvou s Libercem, která startuje v pondělí v 19 hodin, se navíc rozhodl pro dost netradiční účes. Ten, který frčel v osmdesátkách a hlavně devadesátkách minulého století.

Foto: Instagram @tomsmerha

Hvězdný útočník hokejové Sparty Filip Chlapík (vlevo) a jeho „mullet“ před startem play off. Vpravo jeho spoluhráč Tomáš Šmerha.

Článek

Vpředu byznys, vzadu zábava. To je stručná charakteristika „mulletu", tedy účesu, který byl svého času neoddiskutovatelně spjat i s Jaromírem Jágrem. Vzadu zůstávají vlasy dlouhé, dost často až na ramena, zatímco po stranách hlavy a na temeni jsou ostříhány nakrátko.

O něco podobného se nyní pokouší Chlapík. A čtyřiadvacetiletý útočník, jenž v základní části kraloval kanadskému bodování i extraligovým střelcům, je u spoluhráčů terčem posměšků.

Foto: @GreatMullet, Twitter

Jaromír Jágr a jeho legendární "mullet".

„Chlápa vypadá šíleně! Říkáme mu Joe Špína," zmiňuje se smíchem forvard Miroslav Forman 21 let starou americkou komedii Špinavej Joe s Davidem Spadem v hlavní roli, který se pyšnil ukázkovým mulletem.

„Přemýšlím, že si na hlavě taky něco vytvořím, ale rozhodně ne to, co má Chlápa. Tohle už je totiž velká divočina," dodává Forman na adresu Chlapíka, který se po základní části oženil se svou těhotnou přítelkyní Barborou.

Teď už se ale soustřeďuje jen na hokej. Do švýcarského týmu Amri-Piotta, kam má po sezoně namířeno, by rád odcházel s titulem se Spartou v kapse.

Reklama

Související témata: