Hlavní obsah

Udělalo mi radost, v jaké jsem společnosti, libuje si účastník domácího hokejového MS

Po odchodu slovenského zadáka Dominika Graňáka do Karlových Varů musel hokejový Hradec Králové hledat přes léto nového kapitána. A už ho našel. Céčko na dresu Mountfieldu bude v nadcházející extraligové sezoně nosit dvaatřicetiletý někdejší útočník reprezentace Radek Smoleňák.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejový útočník Radek Smoleňák.

Článek

„Samozřejmě mě to potěšilo. Když se podívám na kapitány, kteří byli v Mountfieldu přede mnou – Jirka Šimánek, Bedýnka (Jaroslav Bednář), Kouky (Petr Koukal) nebo Domino Graňák – tak všechno to byli nebo jsou vynikající hokejisté. To, že jsem v takové společnosti, mi samozřejmě udělalo radost," uvedl pro oficiální stránky Smoleňák, jehož asistenty budou královehradecký odchovanec Radovan Pavlík a navrátilec z KHL Rudolf Červený.

S céčkem na dresu se toho ale pro účastníka domácího světového šampionátu v roce 2015 moc nemění. „Myslím a doufám, že budu na ledě i v kabině pořád stejný. Byla by chyba se najednou měnit a dělat něco jiného, než jsem doposud dělal. Je to čest, ale taky trochu závazek," říká kladenský odchovanec.

„Kdo mě za ty roky zná, ví, jaký jsem. I když jsem to písmeno na dresu měl nebo ne, nebyl důvod cokoliv měnit. Kabina tady jako organismus funguje výborně a každý z pětadvaceti kluků, které tady máme, je svým způsobem lídr, kterého potřebujeme. Určitě nejsme tým, který by sázel na jednu kartu, jako to dělají některá jiná mužstva. My sázíme na tvrdou práci celého kolektivu, a tak to bude i nadále," dodává Smoleňák.

Reklama