Hlavní obsah

Ukázali jsme, že do semifinále patříme, libuje si Ondřej Kaše. Čekání na gól? To mě netrápí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se širokým úsměvem přišel do hloučku novinářů. Není se čemu divit, Ondřej Kaše měl pozvednout hokejisty Litvínova mezi extraligovou elitu a to se mu hned v první sezoně povedlo. Verva přešla přes Kometu v poměru 4:2 na zápasy. Navzdory tomu, že ofenzivní lídr Severočechů stále čeká v play off na gól. „Absolutně mě to netrápí. Když se postoupí, nikoho nezajímá, že Kaše nemá gól,“ líčí 28letý útočník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov–Brno, Verva slaví postup do semifinále.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 6. zápas Litvínov - Brno

Jste mezi nejlepší čtyřkou extraligy. Jak vám to zní?

Super, prostě super! Před sérií jste ze mě tahali, abych řekl, že Brno je nejhratelnější soupeř, a je to tady. (směje se) Ne, dělám si srandu. Šli jsme do toho se zdravým sebevědomím. Ale bylo to ohromně těžké, mohl vyhrát kdokoliv. Ale myslím si, že jsme tahali za trošičku delší konec než Brno. Jako tým jsme si ukázali, že do čtyřky patříme.

Po dvou venkovních výhrách jste si však sérii dost zkomplikovali. Kouč Karel Mlejnek zmiňoval, že jste si asi mysleli, že už to půjde samo, a museli jste spadnout na zadek.

Rozhodně jsem si nemyslel, že to skončí 4:0 na zápasy. Třetí duel jsme je sice měli na lopatě, bohužel rozhodla minuta chyb a čtvrtý duel byla dohrávka toho předchozího. Ale výborně jsme se do série vrátili. Věřil jsem, že doma už to znovu nepustíme. A myslím, že to bylo vidět na celém týmu a i fanoušci byli přesvědčení, že sérii ukončíme.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov–Brno, Koblasův hattrick.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Už v prodloužení pátého duelu k vaší bratrské dvojici trenéři místo Nicolase Hlavy přesunuli Petra Koblasu, který teď rozhodl hattrickem. Ideální tah?

Rozhodně. Ale je běžné, že v play off se lajny mění, oni to taky párkrát udělali. Občas je potřeba tým nakopnout nějakou malou kosmetickou změnou, v posledním zápase to vyšlo úplně excelentně. Koblih má ránu jako kůň a teď dokonce i trefoval branku.

Dva góly jste mu nachystal, ale sám na trefu v play off stále čekáte. Užíráte se tím nějak?

Absolutně vůbec. Tým klape, postupujeme dál, takže pohoda. Všech 25 borců v šatně zajímá jen týmová výhra, ne individuální úspěch. Ano, branky se ode mě čekají, ale nikdo se nebude koukat na to, že Kaše nemá gól. Šancí jsem teda měl dost. Myslím, že za těch devět zápasů jsem jel asi sedmkrát sám na bránu… (usmívá se) Možná to mám lehce v hlavě, netuším, ale hlavní je pro mě postup týmu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Kometa Brno 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Který soupeř bude nejhratelnější pro semifinále? Pardubice, nebo Sparta?

Fakt myslíte, že vám to znovu řeknu? (směje se) Je úplně jedno, kdo to bude. Pokud chceme vyhrát, tak musíme porazit každého, kdo nám vstoupí do cesty. Měli bychom tam jít s respektem, ale taky s obrovským odhodláním, že jdeme vyhrát. Proč bychom nemohli jít dál? V poslední čtyřce se může stát cokoliv.

Oproti budoucímu soupeři budete mít v nohách výrazně víc zápasů. Sil máte stále dost?

Unavený bude podle mě každý stejně. Jak Pardubice, Sparta, tak i Třinec nebo České Budějovice. V play off se vždycky najde něco extra, člověk se ještě víc vymáčkne. Nemyslím si, že by se to na nás nějak projevilo.

Fanoušci s vámi slavili postup ještě půlhodinu po konci zápasu. To vás musí nabíjet, že?

Určitě. Hnali nás od začátku. My jsme jim chtěli poděkovat za to, že nás po čtvrtém zápase nevybučeli, protože to bylo hodně špatné. Jsem rád, že jsme se jim konečně odvděčili domácí výhrou a jdeme dál.

Reklama