Hlavní obsah

Útočník Hlava bude i v příští sezoně hájit barvy Litvínova

Hokejový útočník Nicolas Hlava bude i v příští extraligové sezoně oblékat dres Litvínova. Vedení klubu na webu oznámilo, že na něho uplatnilo opci. Hlava přišel loni po skončení angažmá v Kladně.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hokejisté Litvínova (zleva) Nicolas Hlava, Janis Jaks a Šimon Stránský slaví vstřelený gól, vpravo brankář Třince Marek Mazanec.

Článek

V základní části sezony osmadvacetiletý útočník odehrál 50 zápasů a připsal si 26 bodů za 15 branek a 11 asistencí. Byl třetím nejlepším střelcem mužstva. V předkole play off proti Třinci přidal za tři utkání pět bodů (3+2).

"Uplatnění opce na Nicka je výsledkem jeho práce. První polovinu sezony odehrál za očekáváním, ale ve druhé části - a hlavně v závěru ročníku - patřil k ofenzivním lídrům týmu. Pokud na tyto výkony naváže, bude velmi platným hráčem," uvedl generální ředitel Pavel Hynek.

"Sám Nicolas ví, že až v druhé polovině sezony podával výkony, které se od něj očekávaly. Přesto dokázal srovnat svůj loňský počet vstřelených branek. Navíc je dalším hráčem s úzkým vztahem k regionu," doplnil trenér Karel Mlejnek na adresu odchovance Chomutova.

Hlavu možnost setrvání v Litvínově potěšila. "Chci tu zanechat co nejlepší dojem. Už teď se těším na další sezonu a doufám, že budeme pokračovat tak, jak jsme končili základní část. Chci se zlepšovat a postupně plnit cíle, které mám dané," prohlásil Hlava.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec