Hlavní obsah

Útočník Hlava se v extralize stěhuje z Kladna do Litvínova

Hokejový útočník Nicolas Hlava po skončení angažmá v Kladně míří v extralize do Litvínova. Sedmadvacetiletý odchovanec Chomutova podepsal s Vervou roční smlouvu s opcí na další sezonu. V Kladně Hlava působil dva roky a loni mu pomohl k návratu mezi elitu. Novou roční smlouvu s Litvínovem uzavřel útočník Jiří Fronk.

Foto: @NickHlava, Twitter

Nicolas Hlava po udržení Kladna v extralize přestupuje do Litvínova.

Článek

"Jsme rádi, že jsme se s Nickem domluvili na jeho příchodu. Je to kluk z regionu, který dokonce bydlí v Litvínově. V Kladně dokazoval, že je kvalitním útočníkem, kterému nechybí důraz a který se nebojí chodit do předbrankového prostoru. Věřím, že nám právě v těchto aspektech v nové sezoně pomůže," uvedl v tiskové zprávě generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Hlava nastupoval v dresu kladenských Rytířů v uplynulé sezoně v elitní formaci s Tomášem Plekancem a Adamem Kubíkem. V základní části si připsal v 55 zápasech 33 bodů za 15 branek a 18 asistencí. V baráži proti vítězi první ligy Jihlavě pomohl k udržení v extralize v pěti duelech dvěma góly a pěti přihrávkami.

V nejvyšší soutěži, kde hrál i za Chomutov a Karlovy Vary, má Hlava na kontě celkem 116 zápasů a 41 bodů (20+21). V první lize za Kadaň, Chomutov a Kladno má bilanci 179 bodů (75+104) ze 179 utkání. Působil také ve Znojmě v mezinárodní rakouské lize EBEL.

Jágrovi se ulevilo, Kladno se zachránilo. Bude hrát za Rytíře i v příští sezoně?Video: Sport.cz

"Nick je důrazný útočník, který se nebojí soubojů. V letošní sezoně dokazoval, že byl platný i v přesilových hrách. Má dobrou střelou a dával i hodně gólů. Libí se mi, že je to poctivý dříč, který umí být produktivní," uvedl hlavní trenér Litvínova Vladimír Růžička.

Osmadvacetiletý Fronk působil v Litvínově z prvoligové Jihlavy na střídavý start v minulé i v této sezoně a letos v lednu zakotvil definitivně na severu Čech. V tomto ročníku sehrál v extralize 20 utkání a připsal si tři branky a čtyři asistence. V první lize za Jihlavu zaznamenal ve 29 duelech 23 bodů (11+12). V nejvyšší soutěži, kde hrál i za Chomutov a Mladou Boleslav, má na kontě celkem 37 utkání, šest gólů a čtyři asistence.

"Jirku jsme měli možnost vidět v našem dresu poslední dvě sezony. Zejména letos naplňoval očekávání, která jsme na něj měli. Podával slušné výkony, díky kterým si u nás vybojoval další angažmá," uvedl Hynek. "Svou roli v týmu tu potvrzoval. Viděl jsem ho už v Jihlavě, líbil se nám, a tak jsme si ho vytáhli do Litvínova. Má určitou perspektivu se dále zlepšovat. Je šikovný a umí hrát dobře s pukem, takže jsme se rozhodli ho podepsat i na další sezónu," doplnil kouč Růžička.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.