Hlavní obsah

Útočník Lev se po sezoně vrátí z Hradce Králové do Plzně

Útočník Jakub Lev bude od příští hokejové sezony znovu hrát extraligu za mateřskou Plzeň. V západočeském klubu podepsal tříletou smlouvu do konce ročníku 2025/26. Aktuální sezonu dohraje v současném působišti Hradci Králové, oznámili Západočeši na klubovém webu.

Foto: Sport.cz

Jakub Lev se vrací do Plzně.

Článek

Dvaatřicetiletý Lev naposledy působil v Plzni v sezoně 2016/17, předtím v dresu Škody získal titul v roce 2013. Po odchodu působil bývalý reprezentant ve Vítkovicích a Kometě Brno, v extralize v současnosti absolvuje šestnáctou sezonu. V tomto ročníku odehrál za Hradec Králové 42 zápasů, dal 15 gólů a na dalších 18 přihrál. Celkem má v extralize na kontě včetně play off 696 zápasů a 330 bodů (159+171).

"Vždycky jsem plánoval se vrátit do Plzně, abych byl týmu prospěšný, a ne až ve věku, kdy bych neměl co nabídnout," uvedl Lev na klubovém webu.

Vybíral si prý z více nabídek, pro návrat do Plzně se rozhodl po osobním jednání s klubovým šéfem Martinem Strakou a sportovním manažerem Tomášem Vlasákem. "Zajímalo mě, jakou roli by ode mě v týmu chtěli. A to, co jsem slyšel, mi dávalo absolutní smysl. Chceme s Plzní týmový úspěch a to je pro mě priorita," prohlásil Lev.

Vlasák řekl, že Lev by měl být jedním z lídrů kabiny a týmu, jak je tomu aktuálně v královéhradeckém angažmá. "Chceme, aby byl k ruce trenérům a aby kabina fungovala, protože jedině pak můžeme být úspěšní na ledě," konstatoval Vlasák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice