Hlavní obsah

Útočník Mertl prodloužil smlouvu v extraligové Plzni

Hokejový útočník Tomáš Mertl s předstihem podepsal novou smlouvu s extraligovou Plzní, kde bude působit až do dubna 2025. Škoda o tom informovala na svém webu. Sedmatřicetiletý hráč se do klubu vrátil v roce 2019 z KHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Mertl prodloužil smlouvu ve Škodě Plzeň (vlevo). Archivní foto

Článek

"Věříme, že naváže na své úspěšné plzeňské roky a bude nám také pomáhat s výchovou mladých hráčů v kabině," uvedl generální manažer a spolumajitel klubu Martin Straka.

Mertl přišel do Plzně v roce 2017. Po vydařené sezoně, ve které v základní části 57 bodů, odešel do KHL. V Kunlunu ale působil jen rok a poté se na západ Čech vrátil. Na podzim začne v Plzni pátou sezonu za sebou a celkově šestou. "Mně i rodině se v Plzni moc líbí. Je naším druhým domovem. Jsem rád, že jsem se domluvil na prodloužení smlouvy," řekl Mertl.

Odchovanec Českých Budějovic v poslední sezoně odehrál za Plzeň včetně play off 57 zápasů, ve kterých nasbíral 24 bodů za 14 branek a deset asistencí. Celkově má Mertl v extralize na kontě 772 utkání s bilancí 175 gólů a 192 asistencí. Vedle Plzně a mateřských Českých Budějovic hrál i v Hradci Králové.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec