Hlavní obsah

Brno - Litvínov 4:1Útočník Němec pomohl hattrickem Brnu k vítězství nad Litvínovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Němec 1 : 0
19. Zohorna 2 : 0
25. Němec 3 : 0
38. Hübl 3 : 1
50. Němec 4 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili ve 49. kole extraligy Litvínov 4:1 a posunuli se na čtvrté místo v tabulce. Brňanům se podařilo ukončit sérii domácích nezdarů ve vzájemných zápasech, v nichž se Severočechy třikrát těsně prohráli. K vítězství pomohl Kometě hned třemi góly Vojtěch Němec, u všech jeho branek asistoval Tomáš Svoboda. Litvínov pokračoval v nevýrazných výkonech na soupeřových kluzištích, kde v posledních devíti zápasech získal pouze bod. V tabulce klesl na 10. místo.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Radost brněnských hráčů.

Článek

Z úterního debaklu na Spartě se Kometa rychle otřepala hned v úvodní třetině. Brňané přesněji kombinovali, jednoduchými akcemi přecházeli střední pásmo a měli výraznou územní převahu. Severočeši spoléhali na rychlé protiútoky, do koncovky se ale dostávali přes pozorné domácí zadáky jen s obtížemi.

Tlaku Brňanů odolával hostující brankář Francouz pouze třináct minut. Po vyloučení obránce Zemana se po Kováčikově střele od modré čáry odrazil kotouč před nejproduktivnějšího brněnského hráče Němce, jenž bez problémů trefil volnou část branky. V závěru první třetiny si Zohorna vybruslil od zadního mantinelu před brankoviště a překonal Francouze podruhé.

Hokejisté Litvínova se v úvodu druhé třetiny trápili, hráli nepřesně a při vlastní přesilovce soupeře neohrozili. V pohodě hrající Brňané vstřelili ve 25. minutě po kombinaci na jeden dotek třetí branku, když akci po ose Burian - Tomáš Svoboda zakončil Vojtěch Němec.

Po třetím inkasovaném gólu se Severočeši probrali. Přitvrdili hru, postupně srovnali krok. Před druhou přestávkou po rychlém protiútoku nejlepší střelec Litvínova Hübl překonal Čiliaka. Brňané ale zvrat nepřipustili, naopak deset minut před koncem dal na jejich vítězství pečeť svým třetím gólem Němec.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 4:1 (2:0, 1:1, 1:0).
Branky a nahrávky: 14. V. Němec (Kováčik, T. Svoboda), 19. H. Zohorna (Dlapa), 25. V. Němec (T. Svoboda, Burian), 50. V. Němec (J. Káňa II, T. Svoboda) - 38. Hübl (Pavlík). Rozhodčí: Čech, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Jan Hanzlík, Dlapa, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - Vondráček, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Š. Novotný, Koreis, Burian - P. Mrázek, H. Zohorna, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Litvínov: Francouz - Pavlík, Zeman, Chaloupka, Gula, Stříteský, Posmyk - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - J. Černý, Piroš, Trávníček - Majdan, Jurčík, Mical. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: