Hlavní obsah

Útočník Paulovič prodloužil o dva roky smlouvu s Pardubicemi

Pardubice

Slovenský hokejový útočník Matej Paulovič bude i po této sezoně pokračovat v extraligových Pardubicích, s kterými uzavřel novou dvouletou smlouvu s opcí. Šestadvacetiletý rodák z Topolčan přišel do Dynama loni v polovině ledna z Hradce Králové.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z gólu, (zleva) autor branky Matěj Blümel, Matej Paulovič, Robert Kousal a Michal Hrádek.

Článek

"Podpis Mateje Pauloviče nás velmi těší, protože se jedná o hráče, který nám zapadá do koncepce pro následující sezony. Je typem velice důrazného útočníka, který letos prokazuje, že je šikovný i v zakončení. Jsme rádi, že ho zranění ze začátku sezony nezbrzdilo a odvádí práci, kterou od něj očekáváme," řekl klubovému webu sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Paulovič si v této sezoně připsal v 32 zápasech 20 bodů za osm branek a 12 asistencí. Ve třech duelech nastoupil i za prvoligové Vrchlabí a zaznamenal tři body za gól a dvě přihrávky. Do extraligy přišel v roce 2018 z Nitry a v české nejvyšší soutěži má na kontě 121 utkání a 52 bodů za 23 gólů a 29 asistencí.

"Jsem moc rád, že v Pardubicích mohu pokračovat. Sice jsem si začátkem ročníku zlomil ruku, během té doby jsem ale mohl pracovat na různých věcech s kondičním trenérem, které mi pomohly. Až na ten začátek se tato sezona odvíjí dobře a doufám, že to udržíme a uděláme dobrý výsledek," uvedl Paulovič.

Paulovič zamířil v 16 letech z Topolčan na dva roky do švédského Färjestadu. Potom působil tři sezony v Severní Americe, kde po krátkém angažmá v OHL v Peterboroughu hrál v USHL za Muskegon. Nejvyšší soutěž dospělých si vyzkoušel až v ročníku 2016/17 doma na Slovensku v Nových Zámcích a po roce se přesunul do Nitry. V roce 2015 získal se slovenskou dvacítkou bronz na mistrovství světa v Montrealu a Torontu. Před třemi roky si zahrál na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Reklama

Související témata: