Hlavní obsah

Útočník Plášek se ze zámoří vrací do Olomouce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový útočník Karel Plášek se vrací do extraligové Olomouce. Třiadvacetiletý odchovanec Přerova se před sezonou vrátil do zámoří, neprosadil se ale ve Vancouveru ani v Pittsburghu, který následně získal jeho práva, a rozhodl se vrátit do Česka. Hanáci jeho příchod oznámili po dnešním zápase proti Litvínovu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Karel Plášek na archivním snímku.

Článek

„Minulou sezonu jsem si v Olomouci užil a těším se, až se znovu zapojím do zápasu. Utkání proti Litvínovu jsem sledoval na tribuně a musím říct, že podpora fanoušků byla fantastická. I to je jeden z důvodů, proč jsem neváhal s návratem,“ uvedl Plášek na sociálních sítích Hanáků.

Plášek se v Olomouci v minulé sezoně zapojil do hry po operaci kyčle v listopadu. Za Hanáky sehrál 38 zápasů včetně play off a nasbíral 20 bodů za sedm branek a 13 asistencí. Celkově má bývalý hráč Komety Brno v extralize na kontě 162 utkání a 43 bodů (19+24).

V zámoří bojoval o šanci na start v NHL v sezoně 2021/22, kvůli zranění ale stihl jen osm zápasů a nebodoval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.