Hlavní obsah

Útočník Sobotka bude nadále hrát za Spartu, prodloužil smlouvu o tři roky

Hokejový útočník Vladimír Sobotka bude i nadále hájit barvy pražské Sparty. Vítěz základní části a bronzový tým uplynulé sezony prodloužil s třiatřicetiletým odchovancem Třebíče smlouvu o tři roky. Bývalý hráč Slavie či Bostonu, St. Louis a Buffala v NHL přišel do Sparty v polovině listopadu loňského roku po působení ve švýcarském celku Rapperswil-Jona.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka ze Sparty během utkání s Vítkovicemi.

Článek

"Udržení Vládi Sobotky pro nás bylo jednou z posezonních priorit. Jeho všestrannost a zkušenost byla na výkonech týmu citelně znát. Jsme moc rádi, že se rozhodl pokračovat v našem klubu," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

Sobotka nasbíral v dresu Sparty ve 36 duelech základní části 31 bodů za sedm branek a 24 asistencí. V 11 utkáních play off zaznamenal šest bodů za dva góly a čtyři přihrávky. Za Rapperswil předtím stihl v sezoně jen čtyři zápasy a připsal si dvě asistence.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Birner z Liberce a Vladimír Sobotka ze Sparty Praha během šestého utkání semifinále play off Tipsport extraligy.

"Ve Spartě se cítím dobře. Sešla se tu dobrá parta, která má na to útočit na nejvyšší příčky. I v příští sezoně budeme silní. Jsem rád, že mohu být součástí takového týmu. S lidmi, kteří jsou hladoví po úspěchu, je radost pracovat," uvedl Sobotka.

V extralize bude vylepšovat svou dosavadní bilanci 91 bodů za 29 tref a 62 přihrávek ze 170 duelů. V roce 2005 jej ve čtvrtém kole draftoval na 106. místě Boston a o dva roky později odešel ze Slavie do Severní Ameriky.

V NHL má na kontě 548 utkání a 171 bodů (53+118). V 51 zápasech play off zaznamenal pět gólů a 13 přihrávek. V letech 2014 až 2017 působil účastník tří mistrovství světa i Světového poháru v KHL v Omsku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: