Hlavní obsah

Útočník Zdráhal prodloužil o dva roky smlouvu s Litvínovem

Hokejový útočník Patrik Zdráhal by měl i nadále pokračovat v extraligovém Litvínově. Šestadvacetiletý odchovanec Vítkovic podepsal s Vervu novou dvouletou smlouvu do konce sezony 2023/24, podle které má ale možnost ještě do konce května odejít v případě zajímavé nabídky do zahraničí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Patrik Zdráhal na archivním snímku z tréninku hokejové reprezentace.

Článek

"Patrik patří mezi naše nejlepší hráče. Během dvou let se vypracoval na pozici rozdílového hráče, je v nejlepších letech, má obrovský potenciál a může se ještě zlepšovat. Jsme rádi, že jsme se s ním dohodli na nové dvouleté smlouvě, ve které má klauzuli, že do konce května může využít možnosti odchodu do zahraničí," uvedl v tiskové zprávě generální ředitel Litvínova Pavel Hynek.

Zdráhal je s 20 brankami nejlepším střelcem Litvínova a se 42 body ze 45 utkání druhým neproduktivnějším hráčem týmu za Kanaďanem Giorgiem Estephanem (48 bodů). Na sever Čech přišel před minulou sezonou z Vítkovic, odkud už od začátku ledna 2020 hostoval v Plzni. V extralize má Zdráhal na kontě 353 utkání a 171 bodů za 86 gólů a 85 přihrávek. V české reprezentaci sehrál 13 duelů s bilancí dvou bodů za jednu branku a jednu asistenci.

"Jsem rád, že jsem dostal nabídku smlouvy na další dva roky a moc si toho vážím. Před dvěma lety jsem přišel do Litvínova, protože jsem tady chtěl nějakým způsobem restartovat svou kariéru. Myslím si, že se mi to povedlo. Cíle, které jsme si nastavili s vedením klubu, se mi povedlo splnit," uvedl Zdráhal. "Vážím si důvěry, kterou do mě vkládají trenéři a vedení, a snažím se jim to splácet výkony na ledě. Věřím, že se mi to bude dařit i nadále. Přál bych si, abychom hráli výše v tabulce, protože máme dobrý tým a věřím, že se nám společně povede dosáhnout nějakého úspěchu," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.