Hlavní obsah

Útočník Zdráhal se vrátil do Vítkovic vítězstvím v Brně. Dědečci mě uvidí hrát, těší ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třech letech strávených v Litvínově se před touto sezonou vydal do Švédska, avšak zahraniční angažmá v tamní Lulei útočníkovi s reprezentačními zkušenostmi příliš nevyšlo a po osmi zápasech se předčasně vrátil domů. Osmadvacetiletý Patrik Zdráhal už pomohl v nedělním extraligovém duelu v Brně hokejistům mateřských Vítkovic asistencí na třetí gól k triumfu 5:3 nad Kometou.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Vitkovice Ridera 3:5Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Jak hodnotíte vaši obnovenou premiéru v ostravském dresu?

Moc minut jsem v poslední době neodehrál. Měl jsem proto trochu obavy, jak na tom budu fyzicky. Na ledě jsem se ale cítil dobře. Docela jsem stíhal.

Vítkovice pro vás byly po návratu z krátké skandinávské mise jasnou volbou?

Obdržel jsem z Česka i jiné lákavé nabídky. Po rozhovoru s majitelem ostravského klubu Alešem Pavlíkem, sportovním ředitelem Romanem Šimíčkem a telefonátu s klubovým manažerem Patrikem Rimmelem jsem měl ale jasno. Představili mi nějakou vizi a podepsali jsme tříletou smlouvu. Rozhodlo i to, že moje domácí zápasy budou moct navštěvovat rodinní příslušníci. Jsem rád, že hlavně dědečci mě uvidí hrát.

Dá se tedy říct, že ve Vítkovicích jste doma?

Je to tak. V Litvínově jsem poznal super lidi a působení v severočeském klubu ve mně zanechalo významnou hráčskou i lidskou stopu. V Ostravě jsem ovšem vyrůstal, od čtyř let jsem v doprovodu mámy či táty chodil na tamní zimák. Vítkovice jsou pro mě srdcovou záležitostí.

Při vaší obnovené premiéře jste se hned radoval z vítězství. Jaký byl duel v Brně?

Kometa má výborné mužstvo, poslední dobou se zvedá. Hrálo se v perfektní atmosféře, diváci hnali domácí dopředu. My jsme ovšem ukázali značnou sílu. Zaslouženě jsme si odvezli tři body.

Jak důležité pro vás bylo, že jste v prostřední dvacetiminutovce záhy odpověděli vyrovnáním na druhý i třetí gól Komety?

Moc nám to pomohlo. Samozřejmě že bylo klíčové, že jsme se dvakrát vrátili už za půlminutu zpátky do zápasu. A v poslední části se nám povedlo využít přesilovku a vstřelili jsme rozdílovou branku. Utkání pro nás dopadlo naprosto super.

Věřil jste, že vám rozhodčí uznají Bukartsův gól na 2:2, jehož regulérnost na popud brněnské střídačky dlouho kvůli Muellerově ataku na brankáře Komety Furcha zkoumali u videa?

Popravdě jsem si myslel, že Bukartsova trefa platit nebude. Ale bylo to pochopitelně v kompetenci sudích. My jsme jenom rádi, že nám jejich verdikt dopomohl k cennému vítězství.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Vítkovice, Furch přeskakuje faulovaného Bukartse Video: Tipsport Extraliga / BPA

Nastoupil jste ve druhé útočné formaci s kapitánem Dominikem Lakatošem. Jak se vám s ním hrálo?

Je naprosto super ho mít v lajně. Dominik je komplexní a silný hokejista s tvrdou střelou a citem pro kombinaci. Nastoupili jsme spolu po dlouhé době, ale bylo to v pohodě.

Po nepovedeném vstupu do sezony poskočil váš staronový tým díky posledním dvěma výhrám nad Libercem a v Brně v tabulce nejvyšší soutěže už na devátou příčku. Věříte, že budete dál stoupat?

Doufám v to. Čeká nás teď sice série dalších pěti venkovních utkání, ale budeme chtít na dvě výhry v řadě navázat. Máme kvalitní mužstvo. Budeme chtít udělat nějakou vítěznou šňůru, která nás dostane ještě víc nahoru.

Reklama