Hlavní obsah

Už to ani nechci komentovat! nechápe Antoš Ujčíkův trest pro Hudáčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práci předsedy disciplinární komise hokejové extraligy Viktora Ujčíka kritizuje dlouhodobě. Naposledy tak bývalý hokejista a dnes televizní spolukomentátor Milan Antoš učinil ve své pravidelné Břitvě na Sport.cz na konci základní části soutěže, kdy namítal, že ve vynášení délky trestů chybí konzistence a Ujčík by měl rezignovat. Nyní se Antoš pouští do šéfa disciplinárky znovu, a to kvůli třízápasovému štráfu pro třineckého útočníka Libora Hudáčka.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vyloučenému útočníkovi Třince Liboru Hudáčkovi hrozil po faulu na pardubického forvarda Lukáše Sedláka na trestné lavici i jeden z příznivců Dynama.

Článek

Šestý nejproduktivnější muž probíhajícího play off přijde o první tři finálové zápasy proti Hradci Králové za svůj faul na pardubického Lukáše Sedláka v rozhodujícím sedmém semifinále. Hlavní sudí Jeřábek s Pražákem sice 32letému Slovákovi udělili jen menší trest za napadení, Ujčík ale na základě podnětu podaného Dynamem rozhodl o dodatečné stopce.

„Hudáček vedl svůj zákrok ve vyšší nájezdové rychlosti, v okamžiku provedení držel své ruce u těla, ale je prokazatelné, že se před zákrokem odrazil, aby dosáhl vyšší intenzity a bezohledně zasáhl protihráče do oblasti hlavy nebo krku. Svůj zákrok vedl vědomě a nesl výhradní odpovědnost za to, aby se nedopustil bezohledného ohrožení zdraví na protihráče," vysvětloval Ujčík svůj verdikt.

„Už to ani nechci komentovat. Jeho ztráta pro finále play off je strašná škoda, je to blbě pro celou extraligu. Ztratíte jednoho z nejlepších hráčů, který v semifinále ukazoval nádherné akce. Bavil diváky a teď budou tři finálové zápasy bez něj. Takové ale bylo rozhodnutí Viktora Ujčíka, přes to nejede vlak," říká Antoš pro Sport.cz.

Doplňuje, že být šéfem disciplinárky on, rozhodnutí by učinil jiné. „Kdybych Hudáčka trestal, dal bych mu stopku maximálně na jeden zápas. A to bych nad tím ještě dost uvažoval. Ten zákrok byl hraniční, nebylo to ale tak, že šlo o vraždu, že tam vletěl za každou cenu," míní mistr extraligy se Slavií z roku 2003.

Sám Sedlák po pátečním utkání mluvil o střetu s rodákem z Levoči velmi smířlivě, bez emocí. „Díval jsem se na puk, pak už jsem viděl jen ruce a ležel jsem na zemi. Bolel mě krk, ale stalo se. Je to hokej, hrajeme tvrdě. Tahle série byla naprosto férová," prohlásil klíčový forvard Východočechů.

„Po přečtení rozhovoru s Lukášem Sedlákem musím říct, že ten kluk je úplně odskočený. Nejen hokejově, ale i mentálně, jak se k Hudáčkovu zákroku postavil. Ukázal se jako jeden z největších profesionálů, které tu v tuhle chvíli máme," uzavírá Antoš.

Kdo vyhraje finále play off hokejové extraligy?
Hradec Králové
26,1 %
Třinec
73,9 %
Celkem hlasovalo 6776 čtenářů.

Reklama