Hlavní obsah

Uzdravený Kučeřík se stihl na play off vrátit. Série bude dlouhá, předpověděl po úvodním nezdaru Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chmurné prognózy, že už si v této sezoně nezahraje, se nenaplnily. Obránce brněnských hokejistů Radek Kučeřík, který chyběl svému týmu kvůli zranění od 10. ledna, se stihl po operaci stehna uzdravit a v úvodním čtvrtfinálovém utkání extraligového play off s Litvínovem se po více než dvou měsících znovu objevil v sestavě Komety.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Už nějaký čas jsem trénoval s mužstvem a všechno se vyvíjelo dobrým směrem. Tři dny před utkáním jsem dostal od lékařů svolení nastoupit. Nebylo snadné naskočit po tak dlouhé době do zápasu, ale myslím, že jsem se do toho docela rychle dostal,“ říkal dvaadvacetiletý Kučeřík po duelu, v němž jeho tým padl 1:2 až po samostatných nájezdech.

Kometa přitom 68 vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnala při power play na 1:1 a vynutila si prodloužení. „Vrátili jsme se zpátky do zápasu, ale nakonec jsme bohužel nezvládli nájezdy. To se v hokeji stává. Musíme to hodit za hlavu a co nejlíp se nachystat na pondělní druhé střetnutí,“ plánoval okamžitě.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov, celé nájezdyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Kučeřík mínil, že si Kometa i Litvínov vypracovaly zhruba stejný počet šancí. „Bylo to vyrovnané utkání se šťastným koncem pro soupeře. Vyrovnaná a hodně dlouhá bude i celá čtvrtfinálová série,“ předpověděl.

Uvítal by, kdyby se už od prvního zápasu hrálo v play off až do rozhodnutí. „To, že v úvodních čtyřech duelech série rozhodují po dvacetiminutovém prodloužení za nerozhodného stavu nájezdy, je ovšem jasně dané. Nic s tím nenaděláme,“ říkal Kučeřík smířeně.

Proti Brňanům stojí v litvínovské brance slovenský reprezentant Matej Tomek, který v Kometě dřív působil. Pro svoje bývalé mužstvo byl velkou překážkou. „Matej je gólman jako každý jiný. My se musíme ještě víc tlačit před soupeřovu bránu a častěji střílet. Věřím, že nám to ve druhém utkání už napadá,“ přeje si.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov, dlouhé video hrubého faulu Ščotky na litvínovského GutaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Kučeřík ocenil skvělou atmosféru v brněnské aréně během prvního čtvrtfinále. „Bylo vyprodáno, za což jsme strašně rádi. Kulisa byla neuvěřitelná. Člověk z ní dostane úplně husinu,“ svěřil se.

Prozradil, že neviděl tvrdý zákrok parťáka z obrany Komety Jana Ščotky na litvínovského Michala Guta, po němž se zkušený brněnský bek musel nedobrovolně odporoučet do kabiny. „Zrovna jsem slezl z ledu na střídačku a sáhl pro láhev s pitím. Zaznamenal jsem až tu odvetu,“ uvedl Kučeřík v narážce na počin litvínovského Martina Havelky.

Ten si však k pomstě vybral místo Ščotky poněkud nelogicky Zdeňka Okála. „Asi si to v zápalu boje neuvědomil. Chtěl prostě někoho potrestat. Teď bude na disciplinární komisi, aby to vyhodnotila,“ komentoval to Kučeřík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov 1:1 (59. Cingeľ)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Na pondělní duel je už natěšený. „Jsem hrozně rád, že jsem se včas vrátil a můžu u toho být. Stehno mám po operaci zašité, všechno je, jak má být. Zůstala mi na něm jen jizva,“ prozradil.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články