Hlavní obsah

V Brně nás motivuje skvělá atmosféra, říká střelec Karlových Varů Kumstát

Brněnská Kometa útočí na přední příčky tabulky, ale na jednoho soupeře to v této sezoně opravdu neumí. Karlovy Vary si s Kometou poradily i potřetí v sezóně. Tentokrát v brněnském Rondu vyhrály 4:2. "V Brně bývá vždycky perfektní atmosféra, což nás pokaždé namotivuje k výbornému výkonu," vysvětlil v rozhovoru pro Právo Petr Kustát, který přispěl k nedělnímu vítězství jedním gólem.

Článek

Už potřetí v letošním extraligovém ročníku jste porazili hokejisty Komety, z toho podruhé na jejich ledě. Čím to, že se Karlovým Varům proti ní tak daří?

V Brně bývá vždycky perfektní atmosféra, což nás pokaždé namotivuje k výbornému výkonu. Užíváme si to, fanoušci jsou tady vynikající. V obou zápasech v Rondu jsme perfektně bruslili a makali na víc než sto procent. Vyhovuje nám tam i poměrně široké kluziště. Kéž bychom si takhle počínali pořád.

K vítězství 4:2 jste v nedělním střetnutí přispěl důležitým třetím gólem.

Mám z toho hroznou radost. O jedno střídání dřív jsem se totiž dopustil hrubé chyby, kvůli níž jsme málem inkasovali. To by za stavu 2:2 nebylo vůbec příjemné. Takhle jsme vstřelili vedoucí branku my a střetnutí jsme pak už dotáhli do úspěšného konce. Dalšího tříbodového zisku s kvalitním soupeřem si hrozně vážíme.

Jaký jiný okamžik utkání považujete za klíčový?

Určitě ubráněné oslabení ve třech proti pěti na konci druhé třetiny. Přečkali jsme bez úhony celých 81 vteřin a nedovolili Kometě dát kontaktní gól. Kluci obětavě padali do střel a skvělými zákroky nás podržel vynikající brankář Mensator.

Nemrzí vás, že po takto povedeném duelu vás teď čeká v extralize desetidenní reprezentační přestávka?

Ani ne. V poslední době totiž následovaly zápasy v hodně rychlém sledu. I my si už potřebujeme trochu odpočnout.

A jak se těšíte na sérii utkání kolem Vánoc a Nového roku?

Mně osobně to příliš nevadí a i lidí chodí v tomto období na hokej víc. Naštvané jsou jen naše manželky, protože si nás o svátcích doma mnoho neužijí.

S jakým umístěním budete po základní části extraligy spokojený?

S každým, které nám zaručí účast ve vyřazovacích bojích. Mám ale jedno velké přání. Byl bych moc rád, kdybychom po pauze přenesli velmi solidní výsledky z cizích kluzišť i do karlovarské haly, kde si sice často vypracujeme ještě víc šancí, avšak nedaří se nám je proměňovat.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín